Bakan Soylu'dan Polis Alımı Açıklaması

Dünya Trafik Mağdurlarını Anma Günü 'ne katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu açıklamasında polis alımlarına değindi.

Bakan Soylu'dan Polis Alımı Açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'dan polis alımları hakkında yeni açıklama geldi.

 İstanbul - Üsküdar | Dünya Trafik Mağdurlarını Anma Günü 'ne katılan İşleri Bakanı Süleyman Soylu, burada önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu burada yaptığı açıklamada trafikte alınan tedbirlere değindi ve yeni polis alımları hakkında da bilgi verdi.

Trafik kazalarının azalma oranına da değinen Bakan Soylu, yeni tedbirlerle kazaların yüzde 5,5 oranında azaldığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin bir takım kronik meselelerini rutin bir davranışla çözemeyiz. Eğer bir bakan bayramın birinci ikinci üçüncü dördüncü gününü bu meselelerin çözümüne adamıyorsa, bu iş çözülmez. Birinci günü terörle mücadele eden arkadaşların yanında olacağız, diğer günler bazen bir helikopterde, bazen bir trafik polisi aracında olacağız. Eğer uyarmazsak nasıl olsa yılda 7 bin 500 kişi ölüyor anlayışı içinde olursak, bize emanet edilen bir şeye doğru davranmamış oluruz"

POLİS ALIMLARI

Bakan Soylu açıklamasının devamında trafik polisi alımlarına da değindi. 2018 yılında şimdiye kadar 3 bin 500 trafik polisi alımı yapıldığını söyleyen Bakan Soylu, Aralık ayında 6500 polisin mezun olacağı ve mezun olan bu polisler arasından 1500 trafik polisi alımı yapılacağını söyledi.

Bakan Soylu açıklamasının devamında ise trafik polisi sayısının daha da artacağını, personel sayısının iki kat arttırılması yönünde çalıştıklarını söyledi. Bakan Soylu bu açıklamasının ardından okul servisleri denetimlerinin de arttığını söyledi.

Değerlendirme: Trafik polisi alımları 2019 yılında da artacak. Trafiğin yanı sıra okullarda da artık en az 1 polis görev yapacak. Bu gelişmeler göz önüne alındığında EGM'ye 2019 yılında ciddi şekilde polis alımı yapılacağı ortadadır.

Peki polis alımları nasıl yapılmalı? Mezuniyet, yaş ve diğer şartlar ne olmalı? Yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

POLİS ALIMLARI HANGİ SİTEDE YAYIMLANACAK?

Yeni dönem polis alımları kamubulteni.com 'da olacak. İlanlar geldiği anda bildirim alarak haberdar olmak için;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER