8 Bin Kişiye Polis ve PÖH Olma Fırsatı 2019 (Pa.edu.tr Başvuru Detayları)

Polis Akademisi Başkanlığı 8 bin bekçi alımı için başvuruları almaya devam ederken , 8 bin bekçinin, göreve başladıktan sonra polisliğe geçebileceği bildirilmişti. Detaylar ve daha fazlası haberimi devamında.

8 Bin Kişiye Polis ve PÖH Olma Fırsatı 2019 (Pa.edu.tr Başvuru Detayları)

8 bin kişiye polis ve PÖH olma şansı.

Polis Akademisi Başkanlığı 8 bin bekçi alımı için başvuruları almaya başladı. Geçtiğimiz gün yayımlanan ve Kamubulteni.com 'un takipçilerine anbean haberini verdiği bekçi alımında başvurular 1 Nisan 2019 gününe kadar devam edecek.

BAŞVURU ŞEKLİ

İlana başvuru yapacak adayların 130 TL olan sınav başvuru ücretini anlaşmalı bankalara yatırması gerekmektedir. Başvuru ücretinin yatırılmasının ardından adaylar internet üzerinden müracaatını yapacak.

İnternet üzerinden başvuruların alınmasının ardından ön başvurusu kabul edilen adaylar için seçim aşaması duyurusu Nisan ayında gelecek. Açıklama gelir gelmez kamubulteni.com 'da olacak. Bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin.

BAŞVURU ŞARTLARI

Bekçi alımında başvuru şartları şu şekilde;

Bekçi alımı başvuru ekranı için  TIKLAYIN

POLİS VE PÖH OLMA ŞANSI

Bekçi alımı başvurusu yapan ve bekçiliği kazanan adaylar, mesleğin ilerleyen yıllarında polisliğe geçiş yapabilecekler.Konu ile ilgili açıklamayı İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın şu şekilde açıklamıştı:

"İçişleri Bakanlığı ile iletişime geçtik. Bizlere çarşı ve mahalle bekçiliği uygulamasından memnun olup olmadığımızı sordular ve onlara çok memnun olduğumuzu, uygulamaya sayının artarak devam edilmesini beklediğimizi söyledik. Sizlere bir de müjdem olsun, bekçilerin yani sizlerin gelişimini izleyeceğiz, durumlarınızı takip edeceğiz. Görevinde başarılı olup sivrilenleri polis kadrosuna alacağız. Mevzuatta herhangi bir sıkıntı yok, İçişleri Bakanlığı da konuya oldukça sıcak baktı"

Bekçilik görevinde başarılı olan ve polisliğe geçiş hakkı kazanan adaylar, daha sonra meslek için ihtiyaca göre özel harekat birimlerine geçebilecekler.

Diğer bekçi  ve PÖH adayları ile bilgi alış verişi için TIKLAYIN

KADIN ADAYLARIN BÜYÜK MAĞDURİYETİ

Bekçi alımına sadece erkek adaylar başvuru yapabiliyor. Son özel harekat polisi alımında da kadın alımı yapılmamıştı. Bu durum da kadın özel harekat adayları tarafından tepki ile karşılanıyor. 

BEKÇİ ALIMI SONUÇLARINDAN VE YENİ PÖH POMEM ALIMINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN