6 Bin TL Maaş: EGM En Az Lise Mezunu 2500 Polis Alımına Rekor Başvuru

En az lise mezunu adaylar arasından 2500 polis alımı yapılıyor. Özel harekat branşına ve komiser yardımcılığına yapılan alım için ilk dakikalardan bu yana rekor başvuru yapıldığı bildirildi.

6 Bin TL Maaş: EGM En Az Lise Mezunu 2500 Polis Alımına Rekor Başvuru

2500 polis alımına ilk saatleriden rekor başvuru

Polis Akademisi Başkanlığı 2019 yılı PAEM ve PÖH alımı ilanlarını yayınladı. Yayınlanan ilanlarda en az lise mezunu 2500 polis alımı yapılacağına yer verildi. ÖZel harekat polisis ve komiser yardımcısı alımına ilk dakikalardan itibaren yoğun şekilde ilgi oldu.

SİSTEM KİLİTLENDİ

Başvuru sabah saat 09.00 'da başladı. Hem PÖH hem de PAEM için başvuruların başlaması ile adaylar sisteme akın etti. 130 TL olan başvuru ücretini Halkbank 'a yatıran adaylar , Polis Akademisi resmi sayfasından başvurusunu tamamladı.

Binlerce aday ise , sistemin çok geç açıldığını , başvuru sayfasının hata verdiğini , bu nedenle başvurusunu yapmadığını söyledi. 

BAŞVURULAR 27 EYLÜL 'E KADAR

Ancak adayların telaşa kapılmasına gerek yoktur. PÖH ve PAEM için başvurular 27 Eylül 2019 tarihine kadar devam edecek. Sistemin bugün gece saatlerinden sonra sorunsuz şekilde çalışşması bekleniyor.

PÖH'E REKOR BAŞVURU BEKLENİYOR

Bilindiği üzere 24. dönem POMEM 'de 3 bin kadın polis alımı olmuştu. Lisans ve ön lisans mezunu adaylar arasından yapılan alıma 35 bine yakın kişi başvuru yapmıştı.  Üstelik ön lisans mezunu adaylarda KPSS şartı 70 'di.

500 kadın PÖH alımında ön lisans mezunları için KPSS şartı 65 'e düşürüldü. Bu puan indirimi , binlerce kişinin PÖH 'e başvuru yapmasının önünü açtı. Öte yandan 24. dönem POMEM 'de lise mezunu başvuru olmamıştı. 

Lisans ve ön lisans mezunlarından 35-40 bin kişinin, lise mezunu adaylar arasından da en az 25-30 bin civarında  başvurunun olması bekleniyor. 

PÖH alımı şartları ve başvuru ekranı için TIKLAYIN

PAEM 'E YOĞUN İLGİ

KPSS 70 puan şartı ile lisans mezunu adaylar arasından yapılan PAEM alımına da sabah saatlerinde yoğun şekilde ilgi gösterildi. 

PAEM alımı başvuru şartları ve ekranı için TIKLAYIN

BAŞVURU YAPAN VE YAPACAKLAR BU ADRESTE

İlana başvuracak diğer adaylarla bilgi alış verişi için  TIKLA KATIL

Alınacak polisler , 2020 'den sonra göreve başlayacakları için en az 6 bin TL maaş alacak. 

PÖH PAEM ALIMI SONUÇLARI GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN