26. Dönem POMEM Polis Alımında Aşamalar (Ön Sağlık Kontrolü, FYT, Mülakat)

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı'nın 26. dönem POMEM kapsamında 7 bin polis adayı öğrenci alımı için başvuru işlemleri devam ederken, başvuru sürecini tamamlayan adaylar bundan sonraki aşamaları merak etmeye başladı.

26. Dönem POMEM Polis Alımında Aşamalar (Ön Sağlık Kontrolü, FYT, Mülakat)

26. Dönem POMEM Polis Alımında Aşamalar (Ön Sağlık Kontrolü, FYT, Mülakat)

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı'nın 26. dönem POMEM kapsamında 7 bin polis adayı öğrenci alımı için başvuru işlemleri devam ederken, başvuru sürecini tamamlayan adaylar bundan sonraki aşamaları merak etmeye başladı.

POLİS ALIMIYLA İLGİLİ DİĞER KADIN-ERKEK ADAYLARLA BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAK, SON DAKİKA HABERLERİNİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLA VE YENİ SAYFAYA KATILMA İSTEĞİ GÖNDER.

14 EKİM'DE BAŞLAYAN POMEM BAŞVURULARI İÇİN SON TARİH 25 EKİM

Polis Akademisi Başkanlığı'nın 26. Dönem POMEM kapsamında kadın-erkek önlisans ve lisans mezunlarından 7 bin polis adayı öğrenci alımı için 14 Ekim'de başlayan ön başvuru işlemleri 25 Ekim saat 23.59'a kadar pa.edu.tr adresinden e-Devlet şifreleriyle yapılacak. Adaylar başvuru ücretini Halkbank atm ve internet bankacılığı üzerinden yatırabilecekleri gibi Halkbank şubelerinden de r Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “26. Dönem POMEM Giriş Sınavı” isimli hesaba yatırabilecekler. 26. Dönem POMEM için belirlenen başvuru ücreti 130 TL oldu.

İNTERNETTEN ÖN BAŞVURUSU KABUL EDİLENLER İÇİN BİR SONRAKİ AŞAMA BELGE TESLİMİ 

Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından adaylar sonuç duyurusu bekleyecekler. Sonuçların açıklanmasının ardından adaylar normal başvuru sürecine geçecek. İnternetten ön başvuru yapan ve şahsen başvuru ve sınav için çağrılan adaylar Pa.edu.tr adresinde paylaşılan kılavuzda yer alan belgeleri başvuru sırasında getirmek durumundalar.( Bknz. https://www.pa.edu.tr/Upload/editor/files/başvuru%20kılavuzu(2).pdf).  

ÖN SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇEMEYENLER BİR SONRAKİ AŞAMAYI GÖREMEZ

Yine ilgili kılavuzda yer aldığı üzere, adaylar POMEM sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından sağlık kontrolünden geçirilecekler, POMEM'e giriş sınavları, FYT ve mülakat şeklinde yapılacak. Ön sağlık kontrolüyle ilgili yapılan bilgilendirmede, "Adaylar POMEM sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir. Ön sağlık kontrolü Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre yapılır. Ön sağlık kontrolü komisyonu adaylar hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur” veya “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” şeklinde karar verir. “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar hakkında gerekçe belirtilir. Hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz” kararı verilen adaylar, bir sonraki sınav aşamasına geçemezler." denilirken, FYT ile ilgili, 'Ön sağlık kontrolü komisyonu tarafından “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur” kararı verilenler, fiziki yeterlilik sınavına alınırlar. Fiziki yeterlilik sınav komisyonu aday değerlendirme ve seçme işlemini, adayın mevcut durumunu bizzat görerek aşağıda öngörülen esaslara göre yapar. Fiziki yeterlilik sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılır. Başarılı olmak için yüz tam puan üzerinden en az altmış puan almak zorunludur.

FYT'DE BAŞARILI OLANLAR İÇİN MÜLAKAT SÜRECİ BAŞLAYACAK

Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar mülakat sınavına tabi tutulurlar.' uyarısı yapıldı.  Mülakat sürecine dair yapılan resmi bilgilendirmede ise aşağıdaki ifadelerin yer aldığı görüldü : 

Pomem Giriş Puanı nasıl belirleniyor? 

Nihai değerlendirme,  adayın KPSS puanının yüzde 25'i, FYT'nin yüzde 25'i ve mülakatın Yüzde 50'sinin toplanması şeklinde belirlenir. Bununla ilgili yapılan resmi açıklamada, "Adayların başarı sıralamasına esas POMEM giriş puanı; adayın KPSS puanının %25’i, fiziki yeterlilik sınavı puanının %25’i ve mülakat sınavı puanının %50’sinin toplamıdır. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; KPSS’den alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir" ifadeleri yer alıyor.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA