2019'da Polis Alımı, Bekçi, Sözleşmeli Er, Subay ve Astsubay Alımı Artacak

Türk Silahlı Kuvvetleri ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nün personel sayısında artışa gidiliyor. 2019 yılında polis alımı, bekçi alımları, sözleşmeli er, uzman erbaş, subay ve astsubay alımlarının yanı sıra sivil memur alımları da artacak.

2019'da Polis Alımı, Bekçi, Sözleşmeli Er, Subay ve Astsubay Alımı Artacak

2019'da Bekçi, Polis Alımı, Sözleşmeli Er , Uzman Erbaş, Astsubay ve Subay Alımı Artacak

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde profesyonelleşme sürecine girilirken, askeri personel alımlarıyla ilgili duyurular peş peşe geliyor. Geçtiğimiz yıl Milli Savunma Bakanlığı'nca yapılan alımlar 50 bini aşarken, bu alımların büyük çoğunluğunun uzman erbaş ve sözleşmeli er alımı olduğunu hatırlatmakta fayda var.

PROFESYONELLEŞME HIZLANIYOR

Milli Savunma Bakanlığı, ilgili bakanlıklarla Tek Tip askerlik üzerinde çalışmalarını sürdürürken, profesyonel ordunun da temelleri nitelikli personel istihdamıyla atılıyor. Önümüzdeki yıl da Milli Savunma Bakanlığı'nın 40 binin üzerinde askeri personel istihdamı gerçekleştirmesi bekleniyor. Bunun yanı sıra İçişleri Bakanlığı'na bağlı Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlıkları da askeri personel alımları ve memur alımlarına yoğunlaşacak. Geçtiğimiz yıl Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenliğe binlerce uzman erbaş, sözleşmeli er, astsubay ve subay alımları yapılmış, kolluk kuvvetlerindeki nitelikli personel sayısında artışa gidilmişti.

GECE KARTALLARINA GÜVEN TAM, ALIMLAR ARTIYOR

Polis alımları da önceki yıllara nazaran büyük artış gösterdi. Öyle ki sadece geçtiğimiz hafta içerisinde 3 binin üzerinde Polis Özel Harekat, 6 binin üzerinde polis memuru yemin ederek görevlerinin başına geçtiler. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gece kartalları (Çarşı ve Mahalle Bekçileri) ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda bekçi alımlarının yurt genelinde artacağını belirten Soylu, Şubat ayı içerisinde 10 bin 500 bekçi alımı gerçekleştirileceğini vurguladı. 

Resmi Duyurular Hangi Kanallardan Yapılacak?

Askeri personel alımları Milli Savunma Bakanlığı'nın Personel Temin sayfası üzerinden yapılacak. Devlet Personel Başkanlığı, BİK ve çeşitli basın yayın kuruluşları aracılığıyla da duyurular kamuoyuna ulaştırılacak. Polis alımları için duyurular Polis Akademisi Başkanlığı'nın www.pa.edu.tr adresi üzerinden yapılacak. Bu alımların yanı sıra Milli Savunma Üniversitesi sınavıyla askeri öğrenci alımları da yapılacak. ÖSYM resmi internet sayfası üzerinden MSÜ sınavlarıyla ilgili gelişmeler takip edilebilecek.

EMNİYETE SİVİL MEMUR ALIMLARI

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde polis olduğu halde sivil memur gibi görev yapan personelin asli işlerine geçişi ve sivil memur alımları önümüzdeki yıl daha sık gündeme gelecek. Kulislerden elde edilen bilgilere göre, hem maaş konusunda tasarrufun sağlanması hem de polis memurlarının kantin, lokanta, polisevi gibi yerlerde istihdamı yerine asli görevleriyle meşgul olmaları amacıyla sivil memur alımlarının artacağını söylemek yanlış olmaz.

İLANLAR YAYIMLANDIĞI ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MEMUR ADAYI GRUBUNA KATILABİLİR YA DA MOBİL CİHAZINIZDAN KAMU BÜLTENİ UYGULAMASINI İNDİREREK GELİŞMELERİ TAKİPTE KALABİLİRSİNİZ.

MOBİL UYGULAMAYI İNDİRMEK İÇİN TIKLA.

GRUBA KATILMA BAŞVURUSU İÇİN TIKLA.