2019'un İlk Lise Mezunu Polis Alımı Kadın-Erkek Alım Sayısı ve Başvuru Tarihi

2019 yılının ilk lise mezunu polis alımı sınavı için başvurular 12 Şubat günü başlıyor. Peki başvuru şartları ne olacak? Kadın-erkek kadro dağılımı ne olacak? İşte detaylar.

2019'un İlk Lise Mezunu Polis Alımı Kadın-Erkek Alım Sayısı ve Başvuru Tarihi

2019 yılı lise mezunu polis alımı için ilk başvurular 12 Şubat günü alınacak.

Polis Meslek Yüksek Okulları bünyesine en az lise mezunu adaylar arasından polis alımı yapılacak. 2019 yılında kadın ve erkek adaylar arasından 2500 öğrenci alınacak. Alınacak adaylar , 2 yıllık eğitimlerinin ardından polis memuru olarak mezun olacak. PMYO polis alımına başvuru yapmak isteyen, ilanı bekleyen adaylar ise Kamubulteni.com 'a yoğun şekilde mesaj attı. Biz de adayları bilgilendirmek için bu haberimizi yazdık.

TYT PUANI İLE ALIM

Üniversitelere giriş sınavı başvuruları 12 Şubat günü başlayacak. 6 Mart gününe kadar başvurular alınacak. YKS başvurusu yapacak adaylar TYT 'ye girecek ve TYT 'den alacakları puanla PMYO başvurusu yapabilecek.

TYT 'ye başvurusu yapmayanlar PMYO polis alımına başvuru yapamayacak.

2500 ALIMDA KADIN-ERKEK DAĞILIMI

PMYO polis alımı için beklenen kadro 2500. Kadın ile erkek adaylar arasından yapılacak polis alımında 250 kadın , 2250 erkek polis adayı öğrenci alımı yapılacaktır. 

BAŞVURU ŞARTLARI

2019 yılı lise mezunu PMYO polis alımı başvuru şartları şu şekilde olacak:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Lise ve dengi okul mezunu olmak.
  • ÖSYM Başkanlığı tarafından o yıl içinde yapılan Üniversite Giriş Sınavında; belirlenen puan türünden ya da türlerinden ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak. (ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında TYT puan türünden 260,000 ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak.)
  • Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü olanların eş ve çocukları için, ÖSYM Başkanlığı tarafından o yıl içinde yapılan üniversiteye giriş sınavlarında; belirlenen puan türünden ya da türlerinden yüksekokullara girmek için yeterli asgari ham taban puanı almış olmak. (ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında TYT puan türünden yüksekokullara girmek için yeterli asgari 150,00 ham taban puan almış olmak.)
  • 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, 26 yaşından gün almamış olmak,
  • Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır. Polis Okullarına alınacak erkek ve bayan öğrencilerin 18.00-27.00 aralığında Beden Kitle İndeksi olacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLADIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN;

Lise mezunu polis alımında önce YKS başvuruları alınacak. YKS 'nin TYT testinde 260 'ı geçen adaylar başvuru yapacak. Tüm polis alımları için ilanlar geldiği anda bildirimle haberdar olmak , PÖH alımı geldiği anda haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN