17. Dönemler Mezun Oldu: EGM Lise Mezunu Polis Alımı Tarihi ve Şartları

Emniyet Genel Müdürlüğü 2019 yılı PMYO polis alımı için geri sayım devam ediyor. 17. dönem PMYO 'ların mezun olması sonrası yeni dönem alımı tarihi araştırılmaya başlandı. İşte yeni PMYO polis alımı tarihi, şartları ve kadın-erkek sayı dağılımı ile diğer detaylar.

17. Dönemler Mezun Oldu: EGM Lise Mezunu Polis Alımı Tarihi ve Şartları

2019 PMYO başvurusu için geri sayım devam diyor.

Geçtiğimiz gün PMYO mezuniyet töreni düzenlendi ve 2 bin 402 aday mezun olarak EGM bünyesinde polis oldu. 2 yıllık MYO eğitiminin ardından mezun olan adaylar polis memuru olarak Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde farklı birimlerde çalışmaya başladı.

SIRA YENİ ALIMDA

17. dönem PMYO 'ların mezun olmasının ardından sıra yeni dönem Polis Meslek Yüksek Okulu kadın-erkek polis alımında. Biz de kamubulteni.com olarak bu haberimizde PMYO polis alımı başvuru şartlarına ve beklenen ilanın tarihine yer verdik.

ALIM SAYISI VE KADIN-ERKEK SAYI DAĞILIMI

PMYO polis alımında her yıl 2 bin 500 aday alınmaktadır. Bu yıl da 250 'si kadın, 2 bin 250 'si erkek olmak üzere yine 2 bin 500 polis alımı yapılması bekleniyor. 

BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

PMYO polis alımında başvuru şartları şu şekilde;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Lise ve dengi okul mezunu olmak.
  • ÖSYM tarafından yapılan Üniversite Giriş Sınavında TYT puan türünden 260,000 ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak.)
  • 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak,
  • En az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.
  • Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak.
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.
  • Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak.

ADAYLARIN TALEPLERİ

Binlerce polis adayı, TYT taban puanının düşürülmesini ve yaş şartında bazı esnetilmeler yapılmasını istiyor. Siz de aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

İLAN TARİHİ

PMYO polis alımı başvuruları YKS 'nin ardından alınacak. Üniversiteye giriş sınavında belirtilen taban puanı aşan adaylar , YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından başvurularını yapacak.

18 Temmuz günü YKS sonuçları açıklanacak ve Temmuz 'un son günlerinde PMYO duyurusu gelecek.

Kadın-erkek diğer polis adayları ile bilgi alış verişi için TIKLAYIN

İLAN GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN