10 Bin Polis Alımı İçin Flaş İddia !

23. dönem POMEM 10 bin polis alımı hakkında sosyal medyada flaş iddia dolaşmaya başladı. İddialarda 10 bin polis alımının durdurulabileceği veya alımın azalacağı belirtildi.

10 Bin Polis Alımı İçin Flaş İddia !

23. dönem POMEM polis alımı için flaş bir iddia ortaya atıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, daha önce yaptığı açıklamada 23. dönem POMEM kapsamında 10 bin polis alımı yapılacağını söylemişti. 10 bin polis alımı için KPSS'den sonra ilana çıkılacağını söyleyen Bakan Soylu, lisans ve önlisans mezunları arasından alım yapılacağını söylemişti.

DAHA ÖNCEKİ AÇIKLAMASINDA EĞİTİMLER EYLÜL-EKİM DÖNEMİNDE BAŞLAYACAĞI SÖYLENMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, daha önce yaptığı açıklamada 10 bin polis alımı için ilana Ağustos ayında çıkacaklarını, alınacak öğrencilerin de Eylül ayı sonu ve Ekim ayı gibi eğitime alınacağını söylemişti.

YETERLİ BAŞVURU OLMADI

Ancak 21 ve 22. dönem POMEM'de lisans mezunu erkek aday sayısı tamamlanamadı. Bu nedenle polis alımı KPSS Lisans sonuçlarından sonraya bırakıldı. KPSS Lisans sonuçları da açıklandı ve yeni alım 2017 ile 2018 KPSS ile yapılacak. KPSS 'nin yapılması ve 1 milyondan fazla adayın sınava girmesi ile lisans mezunu erkek sayısında bu sefer yeterli sayıya ulaşılması bekleniyor.

ALINACAK SAYI AZALACAK YA DA ALIM DURDURULACAK İDDİASI

İlanın gecikmesi ile birlikte sosyal medyada bazı iddialar dolanmaya başladı. Bazı kullanıcılar, 10 bin polis alımı için sürecin durdurulduğunu ve alınacak sayının azalacağını iddia etti. Ancak bu iddialar asılsızdır. 23. dönem POMEM kapsamında Polis Meslek Eğitim Merkezlerine 10 bin öğrenci alınacak.

Alımın durdurulduğu iddiası da doğru değil.

İLAN NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

İlanın şimdiye kadar yayımlanması gerekiyordu. Ancak POMEM-PMYO eğitim sonu sınavları, 22. dönem POMEM yedek yerleştirmeleri ve PAEM komiser yardımcısı alımı süreçlerinin devam etmesi nedeniyle alımın geciktiği tahmin ediliyor. PAEM başvuruları 19 Eylül 'de bitiyor. Bu nedenle başvuruların önümüzdeki hafta başlaması bekleniyor.

İlan bir an önce yayımlanmalıdır.

POMEM DUYURUSU GELDİĞİ ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

ANDROİD UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

İOS UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara