10 Bin Alım İçin İlk Açıklama Geldi: Alım PÖH Olarak mı Yapılacak?

23. dönem POMEM alımının ardından Polis Akademisi Başkanlığı 10 bin yeni alım yapacak. Peki bu 10 binlik yeni alım özel harekat olarak mı yapılacak? İlan ne zaman yayımlanacak? Yaş şartı ne olacak?

10 Bin Alım İçin İlk Açıklama Geldi: Alım PÖH Olarak mı Yapılacak?

10 bin polis alımı için geçtiğimiz gün Akademi yetkilileri kısa bir bilgi vermişti.

Kamubulteni.com olarak aktardığımız bilgide, POMEM mülakatı sırasında Polis Akademisi 'nin Gölbaşı 'da bulunan yerleşkesindeki yetkililer, 23. dönem POMEM 'in ardından 10 bin yeni polis alımı yapılacağını, bu alım için de duyurunun 1 ay içinde yayımlanacağını söyledi.

Bu açıklama , yeni polis alımlarını bekleyen adayları heyecanlandırdı ve sevindirdi. Ancak 10 bin yeni polis alımı için en çok merak edilen konu, alımın polis memuru olarak mı yoksa özel harekat olarak mı yapılacağı konusu oldu.Biz de Kamubulteni.com olarak bu haberimizde bu konuyu değerlendirmeye çalıştık.

SÖZLÜ MÜLAKATLAR BEKLENİYOR

Polis Akademisi, Aralık ayının sonuna doğru POMEM sözlü mülakatlarının yapılacağı bilgisini verdi. Sözlü mülakatların sona ermesinin ardından yeni duyuru gelecek.

SON PÖH ALIMI 2016 'DA OLMUŞTU

Özel harekat sınıfına en son alım 2016 yılında 19. dönem POMEM kapsamında yapılmıştı. 19. dönem POMEM'de 10 bin erkek özel harekat alımı yapıldı. Bu alımın tamamının erkek olması kadın adayların tepkisine neden olmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada yeni özel harekat alımında kadın alımı da yapılacağını söylemişti.

24. DÖNEM PÖH OLARAK YAPILIR MI?

Yeni dönem polis alımının özel harekat olarak mı yoksa polis memuru olarak mı yapılacağı henüz kesinlik kazanmadı. Kamubulteni.com olarak TBMM'de yaptığımız görüşmelerde, adayların yeni alımın PÖH olarak yapılması talebini yetkililere iletmeye çalıştık. Bu konuda geri dönüşler önümüzdeki haftalarda gelecek. TBMM'den bilgi gelir gelmez haberdar olmak, PÖH ilanından bildirimle haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Bazı POMEM eğitim merkezleri özel harekat polisleri için eğitim merkezi haline getirildi. Öte yandan yeni eğitim merkezleri açılarak özel harekat dairesi Başkanlık seivyesine çıkarıldı. Bu gelişmelere baktığımızda 2019 'da en az 10 bin PÖH alımı yapılması bekleniyor.

YAŞ ŞARTI NASIL OLACAK?

POMEM ve PÖH alımında yaş şartı değişikliği için 10 Ekim günü AK Parti TBMM'ye bir kanun teklifi verdi. Söz konusu teklifte yeni polis alımında yaş şartı kaldırıldı ve yaş şartı İçişleri Bakanlığı'na bağlandı.

Bakanlık yeni ilanlarda yaş şartını kendi belirleyecek. Adaylar yaşın en az 32 olmasını istiyor. 

Fakat bu tasarı henüz TBMM'den geçmedi. Tasarı TBMM'de görüşülecek ve kabul edilmesinin ardından Resmi Gazete 'de yayımlanacak. 24. dönem POMEM ilanından önce yaş şartı TBMM'den geçmezse yeni ilanda yaş yine 30 olacak. Bu nedenle yaş meselesinin hemen TBMM'den geçmesi gerekiyor.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN