Turan Aydoğan : 117 Bin Öğretmen Kadrolu Olarak Atansın

CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, öğretmen atamaları konusunda hükümete çağrıda bulundu. 400 bin atama bekleyen öğretmenin olduğunu hatırlatan Aydoğan, MEB'in 117 bin öğretmen ihtiyacının olduğunu, bu atamaların kadrolu olarak yapılması gerektiğini söyledi.

Turan Aydoğan : 117 Bin Öğretmen Kadrolu Olarak Atansın

CHP İstanbul Milletvekil Turan Aydoğan, öğretmen atamalarıyla ilgili TBMM Genel Kurulu'nda konuştu. Son günlerde ataması yapılmayan öğretmenlerin intiharlarına yönelik haberlerin sıklıkla gündeme geldiğini söyleyen CHP Milletvekili, son bir sene içerisinde 54 öğretmenin atamasının yapılmadığı için intihar ettiğini, resmi verilere göre 117 bin öğretmen açığı olduğunu söyledi.

Hükümetin 117 bin öğretmen açığına rağmen 20 bin öğretmen ataması yapacağını söyleyen Aydoğan, öğretmen atamalarının sözleşmeli değil kadrolu olması gerektiğini, 117 bin öğretmen atamasının yapılması gerektiğini belirtti.

400 binin üzerinde atama bekleyen öğretmen olduğunu hatırlatan Aydoğan, "Son günlerde sıklıkla ataması yapılmayan öğretmenlerin intihar haberlerini okuyoruz. Eğitim-Sen'in verilerine ve gazetelere yansıyan haberlere göre son bir yıl içerisinde 54 öğretmen ataması yapılmadığı için maddi ve psikolojik sorunlar nedeniyle intihar etti. 400 binin üzerinde atama bekleyen öğretmen var. Resmî verilere göre 117 bin öğretmen açığı var. Hükûmet ise sadece 20 bin öğretmen alacağını açıkladı. Üstelik bu öğretmenler kadrolu değil sözleşmeli olacak. Böyle bir eğitim ve insan kaynakları planlaması olmamalı. Sadece üniversite mezunu sayısını artırmayı amaçlayan bir eğitim planlaması karşımıza böylesine toplumsal sorunlar çıkarabiliyor. Buradan Hükûmete sesleniyorum: Bu öğretmenlerin yaşadıkları sorunları kısmen giderebilmek için en azından ihtiyaç duyulan 117 bin öğretmenin kadrolu olarak atamasını artık yapın." dedi.