Şubat'ta 40 Bin Atama Yapılsın Talebi TBMM'de

CHP Milletvekili Burcu Köksal, TBMM'de bir konuşma yaptı ve Şubat ayında 40 bin öğretmen ataması yapılması gerektiğini söyledi.

Şubat'ta 40 Bin Atama Yapılsın Talebi TBMM'de

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, TBMM'de 40 bin öğretmen atamasını gündeme getirdi.

TBMM genel kurulunda söz alan Köksal, önemli açıklamalarda bulundu. KPSS puan sıralamasına göre atama yapılması gerektiğini söyleyen Burcu Köksal, mülakat ile atamaların yapılmaması gerektiğini ve alımların kadrolu olarak yapılması gerektiğini söyledi. 

Köksal yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

" 91 tane eğitim fakültesinin bulunduğu ülkemizde yaklaşık 500 bin öğretmen atama beklemektedir. Bu öğretmenlerimiz KPSS puan üstünlüğüyle, sözleşmeli değil kadrolu, mülakatla değil liyakatle ve branşlara adil kontenjan dağılımıyla, şubat ayında en az 40 bin atama talep etmektedir."

ENGELLİ ATAMA

Engelli öğretmen adaylarına verilen 500 kadroya tepki gösteren Köksal , "Ayrıca, her türlü engele rağmen okullarını başarıyla bitirmiş olan engelli öğretmenlerimiz için açıklanan 500  kişilik kontenjan son derece düşüktür. Bu engelli öğretmenlerimiz yüksek puanlara rağmen atanamayacaklardır. Bunun için de engelli öğretmenlere de adil bir kontenjan dağılımı yapılması gerekmektedir." dedi.

TAYİN HAKKI

Sözleşmeli öğretmenlerin aile durumuna da değinen burcu Köksal açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

"Yine, ailesinden uzakta çalışmak zorunda kalan, eşine, çoluk çocuğuna hasret yaşayan sözleşmeli öğretmenlere de tayin hakkı verilerek aile bütünlüğü sağlanmalıdır.

Buradan Millî Eğitim Bakanına sesleniyoruz: Millî Eğitim Bakanlığı millî eziyet bakanlığı olmasın, öğretmene huzur ve değer verilsin."

Kamubulteni.com  | Ankara