Savcı Erken Gelince Öğretmenleri Halı Sahadan Çıkardı-Tepki Gösterince de 14 Öğretmeni Gözaltına Aldırdı

Savcı, 10-11 olan maç saatini karıştırıp halı sahaya erken gelince öğretmenleri halı sahadan dışarı çıkardı. Duruma tepki gösteren öğretmenleri de gözaltına aldırdı.

Savcı Erken Gelince Öğretmenleri Halı Sahadan Çıkardı-Tepki Gösterince de 14 Öğretmeni Gözaltına Aldırdı

Diyarbakır 'da meydana gelen olayda bir savcı 14 öğretmeni gözaltına aldırmıştı. Olayla ilgili MEB 'den açıklama geldi.

Savcı ile öğretmenler arasında yaşanan ihtilaftan dolayı 14 öğretmen gözaltına alınmıştı. Bu olay ile ilgili Milli Eğitim bakan yardımcısı Mustafa Safran ve Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel müdürü Hamza Aydoğdu 'dan açıklama geldi. İki isim yaptıkları açıklamada bu olaya büyük tepki gösterdi.

ÖĞRETMENLERİN MAÇI 9-10, SAVCININ 10-11

Diyarbakır Çermik 'te meydana gelen olayda, öğretmenlerin halı saha maçı 9 - 10 saatleri arasında, savcının maçı ise 10 - 11 saatleri arasındaydı.

SAVCI SAATLERİ KARIŞTIRDI

Savcı bey saatleri karıştırıp saat 9 'da halı sahaya gelince, halı saha görevlileri öğretmenleri keyfi olarak sahadan çıkardı.

Öğretmenler bu durum karşısında tepki gösterdi ve duruma itiraz etti. İtiraz sonrası savcı bey emniyeti haberdar edip 14 öğretmen hakkında gözaltı kararı çıkardı.

Yaşanan olay üzerine Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran ve Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu sosyal medyada bir açıklama yaparak, öğretmenlerin sahipsiz olmadığını belirttiler.

Kaynak: Memurlar