MEB'de 94031 Öğretmen İhtiyacı Var

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı son dakika açıklamasında MEB bünyesindeki öğretmen ihtiyacını ve çalışan sözleşmeli öğretmen sayısını aktardı.

MEB'de 94031 Öğretmen İhtiyacı Var

Ziya Selçuk 'tan öğretmen ihtiyacı açıklaması.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı son dakika açıklamasında, Türkiye genelindeki öğretmen açığına değindi. Öğretmen atamaları için kontenjanların, istihdamda güçlük çeken bölgelere öncelikli olarak verildiğini söyleyen Bakan Selçuk, ihtiyaç olan alanlarda doluluk oranları dikkate alınarak belirlendiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Başvuru yapanların KPSS puanları esas alınarak alanlar bazında kontenjanların üç katı aday sözlü sınava çağrılmakta ve atamalar sözlü sınav puan üstünlüğüne göre yapılmaktadır"

2018 yılı  içerisinde 25 bin 545 öğretmen ataması yaptıklarını dile getiren Bakan Selçuk, Şubat 2019 döneminde 20 bin öğretmenin atamasının yapılacağını sözlerine ekledi. 

Alanlar bazında kontenjan belirlemeleri eğitim kurumlarının 2018-2019 eğitim öğretim yılı norm kadro güncelleme çalışmalarının tamamlanmasından sonra tespit  edileceğini sözlerine ekleyen Bakan Selçuk şu ifadeleri kullandı:

"Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın kararı gereğince birden fazla alana kaynak teşkil eden lisans mezuniyetleri esas alındığında bir adayın mezuniyeti birden fazla alana kaynak teşkil edebileceğinden oluşan potansiyel aday sayısı 382 bin 595'tir."

94 BİN 31 ÖĞRETMEN İHTİYACI VAR

Selçuk, bakanlık verilerine göre de öğretmen ihtiyacının Ekim 2018 sonu itibarıyla 97 bin 31 olduğunu ve 59 bin sözleşmeli öğretmenin görev yaptığını anlattı.

3600 EK GÖSTERGE VE ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİN MAAŞ ARTIŞI

Bakan Selçuk, Anadolu Ajansı Editör Masası 'na yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı:

"3 bin 600 ek göstergeyle ilgili 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde bir haberimiz olacak" . Selçuk, ücretli öğretmenlerin maaşlarının iyileştirilmesiyle ilgili çalışmanın ise yılbaşından sonra hayata geçmesini beklediklerini ifade etmişti.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA