Mahmut Tanal Öğretmen Maaşlarına Zam İçin Atatürk'ün O Sözünü Hatırlattı

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, 24 Kasım Öğretmen Günü öncesi TBMM'ye önemli bir kanun teklifi verdi. Tanal verdiği kanun teklifinde öğretmen maaşlarına zam için Atatürk 'ün sözünü örnek gösterdi.

Mahmut Tanal Öğretmen Maaşlarına Zam İçin Atatürk'ün O Sözünü Hatırlattı

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal '^dan öğretmen maaşı çıkışı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'ün "Paşam, vekil maaşlarını ne kadar yapalım?" sorusuna, "Öğretmen maaşlarını geçmesin." dediğini anlatarak kanun teklifi verdi.

Söz konusu kanun teklifi, milletvekili ile öğretmen maaşlarının eşitlenmesini öngörüyor. 17 bin 291 TL olan milletvekili maaşının düşürülmesi yerine CHP'li vekilin parlak bir fikri var: 3.290 lira olan öğretmen maaşı da milletvekili maaşı kadar olsun...

Atatürk’e milletvekili maaşlarının ne olması gerektiği sorulduğunda, “Öğretmen maaşını geçmesin” dediğini kaydeden Tanal, “Biz de Atatürk’ün gösterdiği yoldan yürüyerek öğretmen maaşlarının milletvekili maaşlarıyla aynı olması için kanun teklifini verdik." dedi.

Mahmut Tanal, "Bu vesileyle öğretmenlerimizin sosyal-kültürel açıdan hak ettikleri yere gelmeleri, ekonomik refaha ulaşmaları, bunun sonucu olarak kendilerine olan güvenlerinin artması ve yetiştirdikleri evlatlarımıza da huzur ve refah ile eğitim vermelerini amaçladık." diye sözlerine devam etti.

Kamubulteni.com  | Ankara