KPSS'den İlk 1000'e Girdi, Atanamadı! Şimdi İnşaatlarda Çalışıyor

Atama bekleyen öğretmen sayısı günden güne artarkan, bazı branşlarda atama sayısının çok az olması, hali hazırda işsizlik tehditiyle karşı karşıya kalan öğretmenleri farklı mesleklere yönlendiriyor. Bilgisayar öğretmenleri de işsizlikle baş başa kalan öğretmenlerimiz arasında yer alıyor.

KPSS'den İlk 1000'e Girdi, Atanamadı! Şimdi İnşaatlarda Çalışıyor

Fox Haber sunucusu İsmail Küçükkaya, 29 Ekim Cumhuriyet bayramı vesilesiyle ziyaretler gerçekleştirirken, bir sitenin içinde çalışma olduğunu gördüğünü, orada bazı gençlerin kendisini durdurduğunu sohbet ettiğini , atanamayan öğretmen olduklarını söyledi. O anlara ait görüntüleri de haber bülteninde paylaşan İsmail Küçükkaya , atanamayan bilgisayar öğretmenlerinin sesi oldu. 

Atanamayan Öğretmen Musa Yavuz, "Biz bilgisayar öğretmeniyiz, sınıf arkadaşıyız, geçen sene KPSS'ye girdik, daha önceki yıllarda da girdik. Puanımız yüksek olmasına rağmen, ilk 1000'e girmemize rağmen atanamadık. Alımımız çok az. Artık umudu kestik, diğer branşlardan yüksek alınıyor, bizim branşlardan az, Siirt Üniversitesi'nden mezun olduk. Şimdi kaynak yaparak, inşaatlarda çalışarak hayatımızı kazanıyoruz. Artık öğretmenlikten umudumuzu kestik" dedi.

İŞTE O İKİ ÖĞRETMEN

İşsiz Öğretmen Sayısı Her Geçen Gün Artıyor

Atama bekleyen öğretmen sayısı yarım milyona yaklaşırken, her sene yetersiz alımlar sebebiyle işsiz kalan ve başka mesleklere yönelen öğretmen sayısı daha da artıyor. Öğretmen adayları Milli Eğitim Bakanı Sn. Ziya Selçuk'tan Aralık ayında gerçekleştirilmesi planlanan 20 bin kişilik alımın kontenjanının arttırılmasını talep ediyor. MEB tarafından paylaşılan verilere göre MEB'in an itibariyle öğretmen ihtiyacı 100 binin üzerinde. Öğretmen adayları 100 bin öğretmen ataması yapılmayacağını bildikleri için kontenjanın en azından 40 bin civarına çıkarılmasını talep ediyor.

Bu talep yerine getirilir mi?

Eğitim kökenli bir Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenlerin büyük umutlar beslediği bir isim. Şimdiye kadar öğretmen adaylarının yüzünü güldüren çok fazla hareketi olduğu söylenemez, fakat öğretmen adayları umutlarını Ziya Selçuk'tan kesmemekten yana. Umarız , geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yetiştiren, ülkemizin bel kemiği öğretmenlerimize müjdeli haberler art arda gelir, bizde burada gururla Sn. Bakanımızın güzel haberlerini paylaşırız.