Battaniyeden Çanta Fotoğrafını Paylaşan Öğretmen Görevinden Alındı

Öğrencisinin annesinin battaniyeden yaptığı çantayı sosyal medya üzerinden paylaşan öğretmen görevinden alındı.

Battaniyeden Çanta Fotoğrafını Paylaşan Öğretmen Görevinden Alındı

Skandal: Battaniyeden çanta kullanan öğrencisinin fotoğrafını sosyal medyadan paylaşan öğretmen görevden alındı.

Muş'a bağlı Korkut ilçesi Çakırlı Köyü 'nde bulunan ilköğretim okulundaki bir öğrencinin battaniyeden yapılan çantasının fotoğrafını çekip, anneyi övmek ve onurlandırmak için sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yapan öğretmen görevinden alındı.

Selvan Erek adlı öğretmenin paylaştığı fotoğraf, kısa süre içinde çok sayıda beğeni topladı. "Şartlarımız ne kadar zor olsa da sol cebimizden umudumuzu eksik etmeyeceğiz" mesajıyla paylaşılan yürek burkan fotoğraf, kısa süre içinde sosyal medya üzerinde en çok konuşulan paylaşımlardan biri halilne geldi. Bazı sosyal medya kullanıcıları öğretmeni 'yılın öğretmeni' anneyi de 'yılın annesi' ilan ederken bazı sosyal medya kullanıcıları da öğrencinin durumuna dikkat çekmeye çalışan öğretmeni linç etti. Öğretmenin PKK paylaşımları yapan biri ilan eden bazı sosyal medya kullanıcıları paylaşımın art niyetle yapıldığını iddia etti.

İşte o paylaşımdaki çanta.

Öğretmeni eleştirenler, İl Milli Eğitimin, fotoğrafın çekildiği okuldaki öğrencilere kırtasiye yardımı yaptığını, öğrencilere de çanta verdiğini söyledi. Bazı sosyal medya kullanıcıları ise ailenin aylık 600 TL okul yardımı aldıklarını iddia etti. Bu iddialar üzerine öğretmen, Muş Milli Eğitim tarafından görevinden alındı. Söz konusu karar, sosyal medya üzerinde büyük tepki çekti.  Kullanıcılar, bu fotoğrafın art niyetli olarak paylaşılmadığını söyleyedi ve öğretmenin görevden alınmasının yanlış olduğunu söyledi. Öğretmenin görevden alınmasını doğru bulanlar ise yine paylaşımın iyi niyetle yapılmadığını savundu.

ZİYA SELÇUK 'A MESAJ YAĞDI

Bazı sosyal medya kullanıcıları fotoğrafının altına Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u mentionlayarak "Bu çocuğumuzun öğretmeni Selvan Erek, paylaşım aracılığıyla yoksulluğa dikkat çekip yüreklere dokunmak istemişti sadece. Bizlerde paylaşıp siz büyüklerimizin aracılığıyla fayda sağlamak istedik, fakat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmen hanımı görevden almış" mesajını paylaştı. Bakan Selçuk'a buna benzer onlarca mesaj gönderildi. Öte yandan annesinin eski bir battaniyeden yaptığı sırt çantası ile okula gelen küçük 10-12 yaşlarındaki çocuk ise olan bitenden habersiz bir şekilde evine döndü, ancak öğretmeni çektiği fotoğraf nedeniyle görevden alındı.

Kamubulteni.com  | Ankara