21 Yıllık Öğretmenin Diploması Sahte Çıktı

Zonguldak 'ta meydana gelen olayda , hizmetli ile tartışan müdürün diplomasının sahte olduğu ortaya çıktı. Tartışma sonrası olayı müfettiş ortaya çıkardı.

21 Yıllık Öğretmenin Diploması Sahte Çıktı

Zonguldak 'ta 21 yıllık öğretmenin sahte diploma ile öğretmenlik yaptığı ortaya çıktı.

2017 yılında Zonguldak 'ın  Kozlu ilçesi Kılıç Ortaokulu 'nda meydana gelen olayda müdür olarak görev yapmakta olan İsmail Y. isimli kişi ile hizmetli  personel arasında  tartışma çıktı.  Tartışmanın büyümesi sonrası bölgeye Müfettiş gönderildi. Okula gelen müfettişin ayrıntılı incelemesi sonrasıu olay ortaya çıktı ve İsmail Y.'nin diplomasının sahte olduğu ortaya çıktı. 21 yıldır öğretmen olan kişinin diplomasında yapılan incelemede mezun olduğu tarih ile diğer evraklardaki mezuniyet tarihinde farklılıklar tespit eden müfettişler, mezun olduğunu iddia ettiği Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü'nden diplomanın aslını istedi.

KAYITLARDA BÖYLE BİR ÖĞRENCİ YOK

Diploma istenmesi üzerine inceleme yapan Üniversite , böyle bir kişinin kayıtlarda olmadığı yönünde yazı gönderdi. Bunun üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve diploması sahte olduğu öğrenilen İsmail Y isimli kişi açığa alındı. 

TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST

Savcılığa yapılan başvuru sonrası soruşturma açıldı ve İsmail Y. 'nin diplomasının sahte olduğu, diploma kütük defterinde de kayıtlı olmadığını, ÖSYM'den 1988 yılında herhangi bir yükseköğretim kurumuna yerleştiğinin bilgisinin bulunmadığını tespit etti. İfadesi alınan İsmail Y., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DAVA AÇILDI

21 yıldır çeşitli okullarda öğretmenlik ve idarecilik yapan , teşekkür belgeleri alan bu isim hakkında, 'resmi belgede sahtecilik' ve 'nitelikli dolandırıcılık' suçlamaları ile  5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi 'nde görülen davanın duruşmasına  tutuksuz sanık İsmail Y., avukatı ve şikayetçi olarak Milli Eğitim Bakanlığı avukatı katıldı. Mahkemede ifade veren İsmail Y., suçlamaları kabul etmedi ve şu ifadeleri kullandı:

"1988 yılında üniversiteye girdim. ÖSYM'de niye kaydım çıkmamış bilmiyorum"

Sanık avukatı ise müvekkilinin diplomasının sahte olmadığını iddia ederek şu ifadeleri kullanı:

 "Hiç üniversiteye gitmemiş birinin bu kadar teşekkür belgesi almış olması mümkün olamaz. Okuduğu sınıf arkadaşlarını isim isim vermiş. Biz de mahkemeye tanık olarak sınıf arkadaşlarını sunacağız"

Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

PARA DA GERİ İSTENDİ

Milli Eğitim Bakanlığı, İsmail Y.'nin 21 boyunca memuriyetten kazandığı parayı da talep etti. İsmail Y.'nin yasal faiziyle birlikte yaklaşık 750 bin lirayı bulduğu öğrenilen parayı ödemeyince Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açıldı. Tazminat davasının da devam ettiği öğrenildi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA