2018 Sözleşmeli Öğretmen Tercih Duyurusu Yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada sözleşmeli öğretmen tercihlerinin başladığına yer verildi.

2018 Sözleşmeli Öğretmen Tercih Duyurusu Yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir son dakika açıklaması geldi.

MEB Personel Genel Müdürlüğü resmi sayfasından yapılan son dakika açıklamasında 2018 yılı sözleşmeli öğretmen atama il tercihlerinin alınmaya başlayacağına yer verildi. Sözlü mülakattan 60 ve üstü alan adaylar tercih bildirimi yapabilecek ve tercihler 20 Temmuz'a kadar alınacak.

İnternet üzerinden alınacak başvurular için adayların müracaatlarını bu tarihe kadar yapması gerekmektedir. MEB tarafından yayımlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"2018 Mart Sözleşmeli Öğretmenliğe Başvuru Ve Atama Duyurusu çerçevesinde sözlü sınav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar için sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma işlemleri başlamıştır.

ADAYLAR TERCİHLERİ NASIL YAPACAK?

  • Sözlü sınavda 60 ve üzerinde Betpas puan alan adaylar, en fazla 20 eğitim kurumunu tercih edecek.
  • Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecek.
  • Tercihler herhangi bir il veya ilçe millî eğitim müdürlüğüne onaylatılacak.

Sözlü sınavda başarılı olan adayların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortam üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek.

Adayların puanlarının eşit olması durumunda ise KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak. Burda da eşitliğin devam etmesi durumunda atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecek.

Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları, Bakanlığın http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacak.

sözleşmeli öğretmenlik sözlü mülakatına giren ve sözlü mülakattan 60 üstü alan adaylar aşağıdaki bağlantı adresine giderek tercihlerini bu adres üzerinden iletebilecek.

https://ilkatama.meb.gov.tr/TGiris.aspx

Sonuçlar açıklandığı anda haberdar olmak için Kamubülteni'ni takipte kalın.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA