20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması Yapıldı (Sonuç İlkatama.meb)

MEB 20 bin atama için başvurular alınmış ve tercih sonuçları beklenmeye başlamıştı. Atama töreni bugün saat 10.00 'da başladı ve sonuçlar MEB tarafından açıklanacak.

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması Yapıldı (Sonuç İlkatama.meb)

Sözleşmeli öğretmen atama töreni başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı 2019 yılı 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için atama törenini bugün yapıyor. MEB tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada atamaların saat 10.00 'da Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 'un katılımı ile düzenlenecek törende gerçekleşeceğine yer verildi. 

MEB resmi sayfasından yayımlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

ATAMA İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Bugün Milli Eğitim Bakanlığının salonunda gerçekleştirilen törende Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, atamaların bilgisayar ortamında yapılması için, salonda bulunan küçük bir kız çocuğuna butona basmasını istedi. Küçük kız çocuğunun butona basması ile, 20 bin öğretmenin ataması bilgisayar ortamında gerçekleşti.

Atama sonuçları Bakanlığın resmi web sitesinden öğrenilebilecek.

ATAMA SONUÇLARI AÇIKLANACAK

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin atama töreni sonrası atama yerlerini açıklayacak. Atamalar sonrası öğretmenler , 9 Eylül 'de okulların açılması ile birlikte göreve başlayacak. 

13 BİN ADAY TERCİH YAPMADI

20 bin atama için 60 bin aday sözlü mülakatı geçti. Tercih yapmaya hak kazananlardan 46 bin 804 kişi tercihlerini MEB 'e iletti. 13 bin 196 kişi tercih yapmadı. 

ATAMA SONUÇLARI GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN