20 Bin Öğretmen Atama Tercih Başvurusu İçin Son Saatler- Tercih Sonuçları Ne Zaman?

Sözleşmeli öğretmenlik tercih başvurusu için son saatlere girildi. Peki 1 Şubat günü sona erecek tercihlerin sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar.

20 Bin Öğretmen Atama Tercih Başvurusu İçin Son Saatler- Tercih Sonuçları Ne Zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin öğretmen alımı tercih başvuruları bugün soan eriyor.

Geçtiğimiz yıl başvurusu alınan ve sözlü mülakatları yapılan sözleşmeli öğretmen alımında 60 bin aday tercih yapmaya hak kazandı. KPSS ile sözlü mülakat puan ortalamasına göre yapılan sıralama esas alınarak belirlenen 60 bin aday, tercihlerini geçtiğimiz 29 Ocak tarihinden itibaren yapmaya başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sayfasından yayımlanan duyurularda sözleşmeli öğretmenlik tercihlerinin inernet üzerinden 1 Şubat tarihine kadar alınacağına yer verildi.

DPB' den yayımlanan duyuru şu şekilde;

2018 yılı içerisinde alım süreci başlatılan ve Milli Eğitim Bakanlığınca sözlü sınav sonuçları ilan edilen adayların 20.000 sözleşmeli öğretmen pozisyonu için tercih işlemleri başladı. 

Tercih işlemleri için.
>>>>

https://ilkatama.meb.gov.tr/TGiris.aspx

TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin atama tercih sonuçları 7 Şubat günü MEB tarafından açıklanacak. Öğretmenlik tercih sonuçları açıklandığı anda bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden mobil uygulamamızı indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN