MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'dan 'Suriyeliler' Açıklaması: Süreç Bir An Önce Başlatılmalıdır

Milliyetçi Hareket Partisi Manisa Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Erkan Akçay, TBMM Genel Kurulu'nda suriyeli sığınmacıların ülkesine dönüş sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'dan 'Suriyeliler' Açıklaması: Süreç Bir An Önce Başlatılmalıdır

Fırat'ın doğusu ve güvenli bölge tartışmalarında Türkiye'nin doğru, haklı ve meşru bir noktada hem saha hem de masada kararlılığını sürdürdüğünü belirten Akçay, suriyelilerin ülkelerine dönüşüyle ilgili atılacak adımların da ülkenin geleceği için büyük öneme sahip olduğunu söyledi. 

MHP'li Erkan Akçay, "Yaklaşık yedi yıldır süren ve son günlerde hayata geçirilmesi için kararlılığımızın arttığı güvenli bölge tartışmaları Suriyeli sığınmacılar sorunuyla birlikte ele alınmaktadır. Gerçekten bu iki konu birbiriyle bağlantılı, önemli bir husustur ve aşamadır. Yaklaşık sekiz yıldır misafir ettiğimiz sığınmacıların bir vatanı olduğu vurgusu önemlidir. Özellikle Millî Güvenlik Kurulu bildirisinde de "Suriyeli sığınmacıların geri dönüşünü sağlayacak güvenli bölge için daha ileri adımların atılması" ifadesine yer verilmesi dikkat çekicidir. Bu sürecin bir an önce başlaması gerekmektedir. Özellikle Suriye Anayasa Komisyonu çalışmalarında ülkenin demografik durumu ve dağılımı belirleyici olacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak önemle vurguluyorum ki misafirlerimiz olan Suriyeli sığınmacıların vatanlarına kavuşturulması ülkemizin o yıllar için belirleyici olacak bir güvenlik adımıdır.Türkiye'nin masadaki meşru ve hukuki duruşu yine aynı şekilde sahada da etkin ve kararlılıkla gösterilecektir ve gösterilmelidir." ifadelerini kullandı.