Korucuların Maaş Zammı ve Özlük Hakları TBMM'de

TBMM Genel Kurulu 'nda konuşan MHP Milletvekili Olcay Kılavuz , korucuların özlük haklarına değindi ve maaş zammı istedi.

Korucuların Maaş Zammı ve Özlük Hakları TBMM'de

TBMM 'de güvenlik korucusu açıklaması.

TBMM Genel Kurulu 'nda söz alan MHP Milletvekili Olcay Kılavuz, güvenlik korucularının maaşlarına ve özlük haklarına ilişkin talepleri dile getirdi. 

Terörle mücadelede güvenlik güçlerinin en büyük yardımcılarının korucuları olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Kılavuz,"Güvenlik korucuları yıllardır zorlu şartlar altında yiğitçe hizmet etmekte, hem bulundukları bölgenin asayişinin sağlanmasında hem de teröristlerle mücadelede çok mühim bir vazife icra etmektedir."

Korucuların özlük haklarında son dönemlerde düzenlemeler yapılsa da korucuların daha fazlasını hak ettiğini söyleyen Kılavuz , sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Korucularımızın özlük haklarıyla ilgili geçtiğimiz sene bazı olumlu düzenlemeler yapılsa da korucularımız bundan çok daha fazlasını hak etmektedir. Yurt içinde ve dışında katıldıkları operasyonlarda kahramanca mücadele veren güvenlik korucularımızın şu an asgari ücret tutarında olan maaşlarının iyileştirilmesi, hem üstlendikleri zorlu görevlerin bir karşılığı olarak isabetli ve hakkaniyetli olacak hem de terörle mücadelede ciddi bir moral ve motivasyon yaratacaktır. Terörle mücadelede 1.000’den fazla şehit ve gazi veren, çok zor şartlar altında yaşamlarını sürdüren korucularımızın maddi durum ve statülerinin iyileştirilmesi, yeniden düzenlenmesi bir ihtiyaçtır. Korucularımızın her daim yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum."

KAMUBULTENİ.COM  |  ANKARA