Jandarma MSB Uzman Onbaşı Erbaş-Astsubay ve Subay Alımı Açıklaması Geldi (İlkokul-Lise-Üniversite)

Son dakika haberi: Yeni askerlik sisteminde uzman erbaş subay ve astsubay alımı hakkında açıklama geldi. Açıklama ve başvuru şartları hakkında ilk detaylar kamubulteni.com 'da. İşte detaylar.

Jandarma MSB Uzman Onbaşı Erbaş-Astsubay ve Subay Alımı Açıklaması Geldi (İlkokul-Lise-Üniversite)

Uzman erbaş subay ve astsubay alımı açıklaması.

AK Parti Milletvekili İsmail Kaya bir paylaşım yaptı. Yeni askerlik sistemi ile ilgili paylaşım yapan Kaya, yeni askerlik sistemine ilişkin güncel bilgileri kamuoyuna duyurdu. Yapılan paylaşımda askerlik süresinin 6 aya düşeceği, yılda 12 celp dönemi olacağı, her ay silahaltına gençlerin alınacağına yer verildi. 

Lisans mezunları , yeni sistemde de isterlerse yedek subay olarka görevini yapabilir. Yeni sistemdeki değişiklikte Ön lisans mezunları da yedek astsubaylık yapabilecek. Yedek subay ve astsubaylıkta ilk 2 ay eğitim olacak ve bu sürede adaylara maaş verilmeyecek. Kalan 10 ayda yedek subay ve astsubaylara subay astsubay maaşı verilecek. 

ASKERLİĞİ YAPANLAR ARASINDAN UZMAN ERBAŞ SUBAY VE ASTSUBAY ALIMI

Daha önce de yapılan açıklamada askeri personel alımında , askerliğini yapanlara öncelik verileceği belirtildi. 6 aylık askerlik hizmetini tamamlayan ve uzman erbaş , subay, astsubay olmak isteyen adaylara yüzde 5, 6 aylık askerliin ardındna 6 ay daha askerde kalanlara ise yüzde 15 ek puan verilecek.

Meslek lisesi mezunlarından 6 aylık askerlik sonrası uzman erbaş, subay ve astsubay olmak isteyenlere yüzde 10, ikinci 6 ay askerlik yapanlara ise yüzde 20 oranında  fazla puan verilecek.

Ek puan verilmesi sonrası u adaylar , açıktan alımlara başvuru yapan adaylardan daha fazla avantajlı olacak. 

Uzman erbaş alımında komando uzman onbaşı kadrosu için adayların en az ilkokul, diğer uzman erbaş kadroları için en az lise mezunu olması gerekmektedir. Astsubay alımı için ön lisans  mezunu olma  şartı aranırken subaylık için lisans mezunu şartı aranacaktır. 

UZMAN ERBAŞ-SUBAY VE ASTSUBAY ADAYLARI BU SAYFADA

Kadın-erkek asker adayları ile bilgi alış verişi için TIKLAYIN

UZMAN ERBAŞ-ASTSUBAY VE SUBAY ALIMLARINDAN İLK SİZİN HABERİNİZ OLSUN İSTİYORSANIZ MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN