YSK Açıktan 255 Memur Alımı Yapıyor.. Başvuruları Sona Eriyor!

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'na Memur alımı (Mühendis, Çözümleyici, Programcı, Teknisyen, Bilgisayar İşletmeni, V.H.K.İ, Şoför, Sekreter, Santral Memuru, Zabıt Katibi, Kaloriferci , Hizmetli) başvurularında sona gelindi. Adaylar, başvurularını YSK'nın resmi internet sayfası üzerinden yarın saat 17.00'den önce yapmak durumundalar. İşte başvuruya dair bilgiler.

YSK Açıktan 255 Memur Alımı Yapıyor.. Başvuruları Sona Eriyor!

YSK Açıktan 255 Memur Alımı Başvuruları Sona Eriyor!

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'na açıktan 255 memur alımı için 14 Ekim'de başlayan başvurular yarın sona erecek. Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan duyuruda, "Yüksek Seçim Kurulu Merkez ve Taşra Teşkilatına, 30/11/2017 tarihli ve 7062 sayılı Yüksek Seçim Kurulunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile 18/02/2018 tarihli ve 30336 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, Yüksek Seçim Kurulu Memur Sınav, Atama, Yer Değiştirme ve Nakil Yönetmeliğikapsamındaekli listede sayısı, yeri, sınıfı ve unvanı belirtilen yerlere personel alınacaktır." ifadelerine yer verilmiş, başvuruların 14 Ekim-21 Ekim tarihleri arasında alınacağı belirtilmişti. YSK'nın personel alımı için başvurular www.ysk.gov.tr adresinden online yapılabilecek. Hangi Unvanlarda Personel Alınacak? YSK'nın memur alımında şu unvanlar için kontenjan ayrıldı; Mühendis, Çözümleyici, Programcı, Teknisyen, Bilgisayar İşletmeni, V.H.K.İ, Şoför, Sekreter, Santral Memuru, Zabıt Katibi, Kaloriferci , Hizmetli...

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MEMUR ADAYI SAYFASINA KATIL, DİĞER KADIN-ERKEK ADAYLARLA BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUN, SON HABERLERİ TAKİP ET.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARININ YANI SIRA ÖZEL ŞARTLARA DİKKAT

Yüksek Seçim Kurulu Memuru alımında başvuru genel şartlarının yanı sıra adayların başvuru özel şartlarını da dikkatle incelemesi gerekiyor. Adaylar, ilgili resmi sayfadan başvuru kılavuzuna erişim sağlayarak her bir unvan için ayrıca belirlenen başvuru özel şartlarına göz atabilecekler.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

- 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen şartlara haiz olmak,
- İlk defa Devlet memurluğuna atanacaklar için, yapılacak sınavın son başvuru tarihinde
657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartını taşımak,
- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,
- 2018 Yılı Kamu Personeli Seçme Sınavında; Lisans mezunları için KPSSP3, önlisans
mezunları için KPSSP93, orta öğretim mezunları için KPSS94 puan türlerinden en az
70 puan almış olmak,

Mühendis, Çözümleyici, Programcı, Teknisyen, Bilgisayar İşletmeni, V.H.K.İ, Şoför, Sekreter, Santral Memuru, Zabıt Katibi, Kaloriferci , Hizmetli unvanları için başvuru yapacak adaylar, sadece bir unvan için başvuru hakkı kullanabilecekler. Başvurular KPSS puanlarına göre değerlendirilecek. Başvuru sonuçları daha sonra YSK'nın resmi internet sayfası üzerinden ilan edilecek.

Sözlü sınav süreciyle ilgili, "Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların adve soyadları ile sınav yerleri, sözlü sınav tarihinden en az beş gün önce Başkanlık kurumsal internet sitesinde ilan edilmek suretiyle duyurulacaktır. Ayrıca adaylara yazılı bildirimde bulunulmayacaktır" hatırlatması yapılırken, sınava girmeye hak kazanan adaylar, Başkanlık kurumsal internet sitesinde bulabilecekleri ve usulüne uygun doldurdukları 3 adet Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formunu, 2 adet nüfus cüzdanı fotokopisini, (ayrıca Taşra Teşkilatı Zabıt Katibi ve Hizmetli kadroları için müracaat eden adayların, ilan edilen yerlerden 30 adet yer için tercihte bulundukları imzalı talep istem dilekçelerini) sözlü sınav günü Başkanlığa teslim edecekler.