YSK Açıktan 255 Memur Alımı için Başvuru Süreci 14 Ekim'de Başlıyor

Yüksek Seçim Kurulu'na Mühendis, Çözümleyici, Programcı, Teknisyen, Bilgisayar İşletmeni, V.H.K.İ., Şoför, Sekreter, Santral Memuru, Kaloriferci, Hizmetli ve Zabıt Katibi olmak üzere 255 memur alımı yapılacak. Memur alımında başvuru genel ve özel şartları ile başvuru tarihleri netleşti.

YSK Açıktan 255 Memur Alımı için Başvuru Süreci 14 Ekim'de Başlıyor

YSK Açıktan 255 Memur Alımı için Başvuru Süreci 14 Ekim'de Başlıyor

Yüksek Seçim Kurulu'nun merkez ve taşra teşkilatına 255 memur alımı için başvuru işlemleri 14 Ekim 2019 tarihinde başlıyor.

YSK'nın memur alımı yapacağına dair ilan, geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de, Devlet Personel Başkanlığı ile YSK resmi sayfasında yayımlanmış, ilgili duyuruda, başvuruların YSK'nın resmi sayfasından yapılacağı, posta ya da diğer iletişim kanallarıyla yapılacak başvuruların kabul edilmeyeceği belirtilmişti.  Mühendis, Çözümleyici, Programcı, Teknisyen, Bilgisayar İşletmeni, V.H.K.İ., Şoför, Sekreter, Santral Memuru, Kaloriferci, Hizmetli ve Zabıt Katibi alımlarında kontenjan dağılımı da netleşirken, başvuru yapacak adayların başvuru genel şartlarının yanı sıra YSK resmi sayfasında da yayımlanan başvuru kılavuzundan özel şartlarına göz atması gerektiği belirtildi.

Buna göre başvuru genel şartları aşağıdaki gibi olacak: 

YSK Memur alımıyla ilgili yayımlanan başvuru kılavuzunda, ilgili tarihlerde başvuru yapacak adayların her bir kadro ve unvan için yalnızca bir hakkı olduğu, aynı adayın birden fazla kadro ve unvan için başvuru yapması durumunda başvurularının geçersiz olacağı, atamalarının yapılmayacağı belirtilirdi. Sözlü sınava KPSS puan sıralamasına göre adayların çağrılacağına yer verilen YSK memur alımı duyurusunda, sıralamaların unvan bazında ayrı ayrı yapılacağı, sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların isim , soyisim ile sınav yerleri, sınav tarihinden en az 5 gün önce YSK resmi sayfasından ilan edileceği belirtildi. 


Sözlü sınavda adaylar;  atanılacak kadronun gerektirdiği mesleki bilgi düzeyi, Atatürk ilkeleri ve İnkilap tarihi, genel kültür ile özgüven, bilimsel ve teknoljik gelişmelere açıklığı, temsil kabiliyeti, bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği gibi konular üzerinden değerlendirilecek. Adayların sözlü sınavdan başarılı sayılabilmeleri için, sınav kurulunca verilen puan ortalamasının en az 70 puan olması gerekiyor. Nihai başarı puanı, adayın KPSS puanı ile sözlü sınav başarı puanının aritmetik ortalaması alınarak belirlenecek.

YSK MEMUR ALIMI İLLERE GÖRE KONTENJAN DAĞILIMINA GÖZ ATMAK İÇİN TIKLAYIN.