TÜBİTAK Memur Alımı Başvuruları Başladı! Memur Alımı için Başvuru Süreci 16 Ekim'de Sona Erecek

TÜBİTAK'a Uzman Yardımcısı alımı (KPSS A Memur) yapılacak. Resmi duyuru bugün geldi. Başvuru tarihleri, memur alımı için gerekli belgeler ve diğer detaylar bu haberde.

TÜBİTAK Memur Alımı Başvuruları Başladı! Memur Alımı için Başvuru Süreci 16 Ekim'de Sona Erecek

TÜBİTAK Memur Alımı Başvuruları Başladı! Memur Alımı için Başvuru Süreci 16 Ekim'de Sona Erecek

TÜBİTAK'a Uzman Yardımcısı alımı (KPSS A Memur) için gerçekleştirilecek sınava dair duyuru bugün Devlet Personel Başkanlığı, Resmi gazete ve TÜBİTAK resmi internet sayfasından yayımlandı. Yayımlanan duyuruda, iktisat, ekonometri, bilgisayar ve yazılım mühendisliği, endüstri mühendisliği ile harita mühendisliği bölümlerinden mezun adaylar için uzman yardımcılığı giriş sınavı düzenleneceği, ilgili sınava başvuruların 2 Ekim ile 16 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.

Duyuruda, "Merkez Teşkilatında görevlendirilmek üzere 20 TÜİK Uzman Yardımcısı; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2018 veya 2019 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarına ait yukarıdaki her bölüm karşısında yer alan puan türünden 80 ve üzerinde puan almış, İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, Rusça, Çince ve Arapça dillerinden birinden Yabancı Dil Sınavından (YDS) 70 ve üzerinde puan almış olmak ya da buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan belgeye sahip olmak kaydıyla; müracaat edenlerin yukarıda belirtilen puan türlerinden alınacak, her bölüm kontenjanının 4 katı aday arasına girmek . Sonuncu aday ile aynı puana sahip olanlar da giriş sınavına çağrılacaktır." ifadeleri yer alırken başvuru genel şartları da ilgili duyuruda gözlemlenebiliyor.

İLKOKUL, ORTAÖĞRETİM, ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEN YENİ İŞ HABERLERİ İÇİN TIKLA VE KATIL.

Buna göre başvuru yapacak adayların ilgili mezuniyet şartının yanı sıra 35 yaşını doldurmamış olması, 657 sayılı DMK'nın 48'inci maddesindeki genel şartları yerine getirmesi gerekiyor. başvurular TÜİK Personel Daire Başkanlığı'na talep edilen belgeler ile birlikte şahsen ya da posta yoluyla yapılabilecek. Başvuruda talep edilecek belgeler ise aşağıdaki gibi olacak: 

BİK DUYURUSU