OGM 5 Bin Memur Alımı Ne Zaman? İşte Kadro Dağılımı

OGM 5 bin memur alımı için uzun süredir süren bekleyiş devam ediyor. Yüz binlerce genç ilanı beklerken bakanlık, bu konudaki sessizliğini koruyor. Peki ilan ne zaman gelecek? Detaylar haberimizde.

OGM 5 Bin Memur Alımı Ne Zaman? İşte Kadro Dağılımı

OGM memur alımı yine mi unutuldu.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, geçtiğimiz 29 Mart günü bir açıklama yaptı. Twitter adresi üzerinden bir açıklama yapan Bakan Pakdemirli, Tarım Bakanlığı 'na 5 bin memur alımı yapılacağını bildirdi ve kadro dağılımını paylaştı. 

PAKDEMİRLİ 'NİN AÇIKLAMASININ ÜZERİNDEN 2.5 AY GEÇTİ

Pakdemirli yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Atama bekleyen kardeşlerime bir müjde vermek istiyorum.

Orman Genel Müdürlüğü’müzde istihdam edilmek üzere;

✅ 1200 Orman Mühendisi
✅ 2700 Orman Muhafaza Memuru
✅ 800 Memur
✅ 300 Şoför olmak üzere 

toplamda 5 Bin personel alımı yapıyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun."

OGM 'DEN AÇIKLAMASININ ÜZERİNDEN 2 AY GEÇTİ

Bakan Pakdemirli 'nin bu açıklaması sonrası OGM 'den de bir açıklama geldi. 11 Nisan 2019 günü OGM 'den yapılan resmi açıklama şu şekildeydi:

OGM 'den yapılan son dakika açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Genel Müdürlüğümüz personel ihtiyaçlarını gidermek amacıyla Sayın Bakanımızın kamuoyu ile paylaştığı, 5.000 personel alımı için çalışmalara devam edilmektedir. Buna göre;

1.200 Mühendis

2.700 Orman Muhafaza Memuru

800 Memur

300 Şoför alımı sürecine açıktan atama izninin yayınlanması ile başlanacaktır.

Orman Mühendisi, Orman Muhafaza Memuru alımları yürürlükteki mevzuata uygun olarak 2018 yılı KPSS puanları ile sözlü ve uygulamalı sınav sonucunda başarılı olanlardan, memur ve Şoför alımları ise 2018 yılı KPSS puanlarına göre ÖSYM tarafından yerleştirilecektir.

Söz konusu personel alımlarının 2019 yılı içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. Bundan sonraki süreci Genel Müdürlüğümüzün web ve sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz."

İLAN NEDEN GECİKİYOR?

OGM 'den ilanın gecikmesi ile ilgili bir açıklama gelmedi. Adaylar ilanın yayımlanmasını beklerken , daha önce açıklanan 10 bin 551 memur alımı sözünün neden unutultuğu, neden sadece 5 bin memur alımı yapılacağına hala açıklık getirilmedi. 

OGM 'den yapılan açıklamada, alımın bu yıl içinde tamamlanacağı ifade edildi. Bu açıklamaya bakacak olursak ilanın Haziran ayı içinde gelmesi gerekiyor. 

İLANI BEKLEYENLER BU SAYFADA

OGM memur alımını bekleyen kadın-erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN