Merkez Bankası 60 KPSS ile Kamu Personel Alımı Yapıyor

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Banksı güvenlik görevlisi kadrosuna 24 personel alımı yapılacağını duyurdu. KPSS 60 puan şartı ile yapılan güvenlik görevlisi alımında başvuru şartları ve detaylar haberimizde.

Merkez Bankası 60 KPSS ile Kamu Personel Alımı Yapıyor

Merkez Bankası güvenlik görevlisi alımı başvurusu başladı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 2019 yılı güvenlik görevlisi alımı başvurusunun başladığına yer verildi. 

24 güvenlik görevlisi alımı için yayımlanan duyuruda başvuruların başladığı ve 14 Ekim 2019 tarihine kadar alınacağına yer verildi. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Merkez Bankası güvenlik görevlisi alımı başvuru genel şartları şu şekilde;

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- 01.01.1988 ve daha sonra doğmuş olmak.

- Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarında lisans veya ön lisans eğitimini tamamlamış olmak.

- Son iki yıl içinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından  lisans mezunları için en az 60 KPSSP1, ön lisans mezunları için ise en az 60 KPSSP93 puanı almış olmak.

- Özel Güvenlik Eğitim Sertifikasına (Silahlı) sahip olmak.

- Askerlik görevini yapmış olmak. (Erkek adaylar için.)

- Son başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde yapılan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işe alım sınavlarının komisyon mülakatı aşamasında elenmemiş olmak.

- En az 175 cm. boyunda olmak. 

- Türk Ceza Kanunu'nun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süre hüküm giymemek ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.

- Alım yapılacak kadronun gerektirdiği görevi devamlı olarak yapmasına engel olmayacak beden ve ruh sağlığına sahip olmak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Merkez Bankası güvenlik görevlisi alımı başvurusu 14 Ekim 2019 tarihine kadar alınacak. Adaylar başvurularını aşağıdaki başvuru linkine yapacak.

https://www4.tcmb.gov.tr/IKGELAL/aday/index.jsp

  • Fotoğraf
  • Diploma veya geçici mezuniyet belgesi
  • Sınav Sonuç Belgesi (KPSS)
  • Terhis Belgesi
  • Özel Güvenlik Eğitim Sertifikası (Silahlı) veya Kimlik Kartı (Silahlı)

Merkez Bankası resmi sayfasına yukarıdaki evraklar yüklenerek başvuru tamamlanacak.

TÜM KAMU VE KPSS İLANLARI İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN