KPSS Şartsız 5 Bin Memur Alımı Müjdesi Geldi

Adalet Bakanlığı 5 bin alım sonrası 5 bin KPSS'siz personel alımı daha müjdesi geldi. İlan başvuru şartları ve başvuru linki haberimizde. İşte detaylar.

KPSS Şartsız 5 Bin Memur Alımı Müjdesi Geldi

KPSS'siz 5 bin personel alımı başvurularının ardından 5 bin alımı müjdesi daha.

Adalet Bakanlığı 2019 yılı Arabuluculuk Sınavı duyurusu geldi ve başvurular başladı. Başvuruların başlamasının ardından 5 bin alım müjdesi daha geldi. KPSS şartı olmadan yapılacak personel alımında başvuru detayları , başvuru ekranı haberimizde.

2019 Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Sınavı 24 Kasım 2019 günü yapılacak. Bu sınav ile 81 şehirde adliyelere 5 bin arabulucu alımı yapılacak. Bu alımın ardından Adalet Bakanlığı 26 Temmuz 2020 tarihinde 5 bin alım için daha sınav yapacak.

Kadın erkek diğüer adaylar bu sayfada >>  TIKLA KATIL

SINAV DETAYLARI

Adalet Bakanlığı 5 bin arabulucu alımı için yazılı sınav yapacak. 24 Kasım 2019 günü yapılacak sınav detayları aşağıda:

Sınav süresi 150 dakikadır

Sınavın ilk 50 dakikası ve son 15 dakikası içerisinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir.

Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle kitapçıktaki tüm sorular için size doğru gelen seçeneği işaretleyerek cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır.

Adayların kimlik bilgisi, fotoğrafı, sınav merkezi, sınav binası, sınav salonu, sınav tarihi, sınav saati, sınav konusu vb. bilgileri içeren “Sınav Giriş Belgeleri”, Üniversite tarafından hazırlanacak ve 18 Kasım 2019-24 Kasım 2019 tarihleri arasında sınav hizmetlerine ilişkin internet adresi üzerinden adayların erişimine açılacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Arabuluculuk sınavına başvuru yapacka adayların aşağıdaki genel şartları taşıması gerekmektedir:

  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  2. Hukuk fakültesinden mezun olmak veya yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye’deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarı belgesi almış bulunmak,
  3. Tam ehliyetli olmak,
  4. Kamu haklarını kullanmaktan mahrum olmamak,
  5. Atanacağı görevi yapmaya engel sağlık sorunu olmaması.
  6. 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıldan fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, gerçeğe aykırı bilirkişilik yapma, yalan tanıklık ve yalan yere yemin suçlarından mahkûm olmamak,
  7. Mesleğinde en az beş yıllık kıdeme sahip olmak,
  8. Arabuluculuk eğitimini tamamlamak,

BAŞVURULAR İNTERNETTEN

İlana başvurular internet üzerinden alınmaktadır. Başvuru yapmak isteyen adayların müracaatlarını aşağıdaki bağlantı adresi üzerinden 2 Eylül 2019 tarihine kadar yapması gerekmektedir.

https://arabulucu.uyap.gov.tr/main/arabulucu/index.jsp?v=3015

5 BİN ALIM MÜJDESİ DAHA

Adalet Bakanlığı 2020 senesinde 5 bin alım için daha sınav yapacak. Tüm süreçten, yeni alım ilanlarından bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN