Kamuya KPSS'siz 5000 Bin Memur Alımı Müjdesi Daha Geldi-Tarih Açıklandı

2019 yılı 5 bin Arabulucu alımının ardından yeni müjde geldi. Yapılan açıklamada KPSS şartı olmadan 5 bin Arabulucu alımı daha yapılacağına yer verildi. KPSS'siz yapılacak alımın detayları haberimizde. İşte detaylar.

Kamuya KPSS'siz 5000 Bin Memur Alımı Müjdesi Daha Geldi-Tarih Açıklandı

KPSS 'siz 5 bin memur alınacak.

Adalet Bakanlığı 'nın geçtiğimiz ay yapılan Arabulucu alımının başvurusu Eylül ayının ilk haftasında sona erdi. Başvuruların sona ermesinin ardından sonuç açıklama süreci için geir sayım başlarken bir müjde geldi.

YOĞUN BAŞVURU OLMUŞTU

Adalet Bakanlığı Arabulucu alımında başvuruların yoğun olması nedeniyle başvuru süresi uzatılmıştı. Edinilen son dakika bilgilerine göre 2019 yılı Arabulucu alımına 29 bin 616 kişi müracaat etti. 

5 BİN ALIM MÜJDESİ GELDİ

Adalet bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 5 bin alımın ardından KPSS şartsız 5 bin memur alımı daha yapılacağı bildirildi. Arabulucu alımı için 5 bin kişilik kontenjan daha açıldı.

TARİH AÇIKLANDI

2020 yılında yapılacak 5 bin kişilik yeni Arabulucu alımı için tarih açıklandı. Açıklamada 2020 Arabulucu alımı sınavının 26 Temmuz 2020 tarihinde yapılacağına yer verildi. Başvuruların ise Nisan 2020 gibi başlaması bekleniyor.

İLANI BEKLEYENLER BU SAYFADA

Kadın-erkek diğer adaylar bu sayfada >> TIKLA KATIL

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

2019 yılında yapılan Arabulucu alımında başvuru şartları şu şekildeydi:

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Hukuk fakültesinden mezun olmak veya yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye’deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarı belgesi almış bulunmak,
  • Tam ehliyetli olmak,
  • 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıldan fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, gerçeğe aykırı bilirkişilik yapma, yalan tanıklık ve yalan yere yemin suçlarından mahkûm olmamak,
  • Mesleğinde en az beş yıllık kıdeme sahip olmak,
  • Arabuluculuk eğitimini tamamlamak,

İLAN GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN