İlan Geldi: KPSS Şartsız 5 Bin Kamu Personel Alımı Yapılacak

Adalet Bakanlığı bir ilan yayımladı. Yayımlanan ilanda arabulucu olarak çalıştırmak üzere KPSS şartı olmadan 5 bin personel alımı yapılacağına yer verildi. İşte ilan detayları.

İlan Geldi: KPSS Şartsız 5 Bin Kamu Personel Alımı Yapılacak

Son dakika haberi: 5 bin KPSS 'siz personel alınacak.

Adalet Bakanlığı tarafından bir ilan yayımlandı. Yayımlanan ilanda  KPSS şartı olmadan 5 bin arabulucu alımı yapılacağına yer verildi. 

SINAV YAPILACAK

Arabulucu alımı için yazılı sınav yapılacak. Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"5000 (beşbin) arabulucu ihtiyacına yönelik olarak, “2019 Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Sınavı” 24 Kasım 2019 tarihinde yapılacaktır. Ayrıca; 2020 Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Sınavı’nın 5000 (beşbin) arabulucu ihtiyacına yönelik olarak 26 Temmuz 2020 tarihinde yapılması planlanmaktadır"

Sınav, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi tarafından 24 Kasım 2019 Pazar günü saat 14.00’da tek oturum halinde Adana, Antalya, Ankara, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul (Anadolu - Avrupa), İzmir, Kayseri, Malatya, Samsun, Trabzon ve Van illerinde yapılacaktır. Sınav saat 14.00’da başlayacak ve 150 (yüz elli) dakika sürecektir. Adayların sınavda uyması gereken kurallar Ek-1’de yer almaktadır.

Sınavın organizasyonu ve uygulanması tamamen Üniversitenin sorumluluğunda gerçekleştirilecektir. Sınav; çoktan seçmeli, 5 (beş) cevap şıklı, toplam 100 sorudan oluşacaktır. Cevap kâğıtları Üniversite tarafından değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnızca doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar sonuca etki etmeyecektir. Değerlendirme sırasında iptal edilen sorular olması durumunda, söz konusu sorulara tekabül eden puanlar eşit şekilde diğer sorulara dağıtılacaktır.

Sınavda yüz tam puan üzerinden en az 70 (yetmiş) puan alması koşuluyla, en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere bu ilanda belirtilen arabulucu ihtiyaç sayısı kadar aday, başarılı sayılacaktır. Başarılı sayılan en düşük puanlı adayla aynı puanı alan adaylar da başarılı sayılacaktır.

İLANA BAŞVURACAKLAR BU SAYFADA

İlana başvuru yapacak kadın-erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Arabuluculuk sınavına başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

  •  Türk vatandaşı olmak,
  • Hukuk fakültesinden mezun olmak veya yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye’deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarı belgesi almış bulunmak,
  • Tam ehliyetli olmak,
  • 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıldan fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, gerçeğe aykırı bilirkişilik yapma, yalan tanıklık ve yalan yere yemin suçlarından mahkûm olmamak,
  • Mesleğinde en az beş yıllık kıdeme sahip olmak, 6) Arabuluculuk eğitimini tamamlamak,

BAŞVURULAR 19 AĞUSTOS 'TA BAŞLIYOR

Adalet Bakanlığı arabulucu alımı sınavı 19 Ağustos 2019 günü başlayacak. İlan başvurusu ile ilgili Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sınava başvuracak adaylar, başvurularını 19 Ağustos 2019 – 02 Eylül 2019 tarihleri arasında elektronik ortamda e-devlet şifresi, elektronik imza ya da mobil imza kullanmak suretiyle https://arabulucu.uyap.gov.tr/arabulucu/giris.jsp (UYAP Arabulucu Portal) üzerinden sisteme giriş yaptıktan sonra ilgili alanları doldurup, aşağıdaki evrakları tek tek tarayarak ya da fotoğraflarını çekerek sisteme okunaklı biçimde aktarıp göndereceklerdir:"

BAŞVURU EKRANI AÇILDIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN