CTE 3900 TL Maaşla Kadın-Erkek 6126 İKM Alımı KPSS Puanı Kaça Kadar Düşer?

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilanda en az lise mezunu 6126 İKM alımı yapılacağına yer verildi. İnfaz koruma memuru alımı için son bilgiler, KPSS hakkında detay ve tüm bilgiler haberimizde.

CTE 3900 TL Maaşla Kadın-Erkek 6126 İKM Alımı KPSS Puanı Kaça Kadar Düşer?

CTE infaz koruma memuru alımında KPSS puanı kaça kadar düşecek?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkievleri Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz hafta bir ilan yayımlandı. Yayımlanna ilanda , en az lise mezunu adaylar arasından 6 bin 126 adet infaz koruma memuru alımı yapılacağına yer verildi, Kadın ve erkek adaylar arasından yapılacak İKM alımı için başvuru süreci Pazartesi günü başlamıştı. 

Başvuruların başlamasının ardından binlerce kişi adliyelere akın etti ve başvurusunu yaptı. On binlerce aday ise başvurusunu henüz yapmadı.

BAŞVURU ŞARTLARI

İKM alımında başvuru genel şartları şu şekilde;

  • Türkiye Cumhuriyeti  vatandaşı olmak,
  • Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü Maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar,(…) zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,  
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak veya  askerlik çağına gelmemiş, askerlik çağına gelmiş ise askerlik yapmış , ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirmiş ,
  • Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak,
  • Merkezi sınavdan (KPSS) en az 70 puan almak,
  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak,  
  • 01 Ocak 1988 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.
  • Erkeklerde 170 cm. kadınlarda 160 cm. ‘den kısa boylu olmamak,
  • Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak, (Örneğin; 170 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 70+13=83’ten fazla, 70-17=53’ten az olmaması gerekmektedir.)

ALIM YAPILACAK İLLER VE SAYI DAĞILIMI İÇİN TIKLAYIN

BAŞVURU ŞEKLİ

  • Başvuru formu (Formu indirmek için Tıklayın)
  • KPSS sonuç belgesi
  • Öğrenim belgesi

İlana başvurular yukarıdaki evraklarla birlikte 16 Temmuz 'a kadar yapılacak. Başvurular adliyelerden alınmaktadır. Başka şehre başvuru yapmak isteyenler, bulundukları ilin adliyesinden başvuru yapabilir.

KPSS PUANI KAÇA KADAR DÜŞER?

CTE İKM alımında her şehir, alacağı sayının 5 katını mülakata çağıracak. Başvuru yapanlar arasından KPSS'si en yüksek olan adaydan başlayarak alınacak sayının 5 katı kadar aday boy kilo aşamasına alınacak. 

Bu nedenle birçok yerde KPSS puanının 75-80 'lerde kapatması bekleniyor.  Peki hangi şehirler düşük kapatacak?

Bu sorunun cevabı sonuçların açıklanmasının ardından belli olacak. Ancak biz , kamubulteni.com olarak instagram hesabımızda bir başlık açtık ve hangi adayın kaç KPSS ile hangi şehre başvurduğunu sorduk.

Siz de aşağıdaki linkten instagram adresimize gidin ve o gönderiye yorum yapan adaylarla bilgi alış verişi yaparak düşük KPSS ile kapatabilecek şehirlere başvuru yapabilirsiniz.

İnstagram adresi için TIKLAYIN

İşte o gönderimize gelen bazı yorumlar>> 

Siz de İnstagram adresimizi takip edin ve tüm gelişmelerden anlık haberdar olun.

İKM ALIMI SONUCU AÇIKLANDIĞINDA BİLDİRİMLE ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN