CTE 10 Bin Personel Alımı Yapacak

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne 10 bin personel alımı yapılacak. CTE 10 bin personel alımı için ilan tarihi, başvuru genel ve özel şartlarını bekleyen adayların gözü kulağı adalet.cte.gov.tr adresinden yapılacak bilgilendirmelerde. Peki CTE Genel Müdürü Şaban Yılmaz, personel alımlarıyla ilgili hangi açıklamalarda bulunmuştu?

CTE 10 Bin Personel Alımı Yapacak

CTE 10 Bin Personel Alımı Yapacak

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 2019 yılı içerisinde 10 bin personel alımı gerçekleştirecek. Açıklama geçtiğimiz haftalarda CTE Genel Müdürü Şaban Yılmaz'dan gelmişti. CTE Genel Müdürü Yılmaz, TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nda kurumun personel ihtiyacının karşılanması için talepte bulunulduğunu, yeni açılacak cezaevleri ve emekli olan personellerden dolayı kurumda oluşabilecek personel açığının giderilmesi için 10 bin yeni CTE personel alımının yapılmasının hedeflendiğini söylenmişti.

PERSONEL ADAYLARI BAŞVURU SÜRECİNDE KOLAYLIK BEKLİYOR

CTE Genel Müdürlüğü'nün personel alımlarıyla ilgili çalışmaları hızlandırdığı kısa süre içerisinde yeni ilana çıkabileceğine yönelik yeni haberler gelirken, adaylar personel alımları için başvuruların internet üzerinden yapılabilmesini istiyor. Bilindiği gibi daha önce de başvuru konusunda Adalet Bakanlığı personel adayları internetten başvuru taleplerini gündeme getirmiş, diğer kurumların aksine Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşlar personel alımları için başvuruları internet üzerinden almaya sıcak bakmamıştı. Önümüzdeki süreçte personel alımlarıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanması halinde siz değerli ziyaretçilerimizi bilgilendireceğiz.

CTE GENEL MÜDÜRÜ YILMAZ: '2019'DA 10 BİNE YAKIN PERSONEL ALIMI YAPMAYI PLANLIYORUZ'

CTE Genel Müdürü'nün kamu bültenince de takip edilen komisyon konuşmasında , "Yaklaşık 61 bin civarında personelle hizmetlerimizi yürütmekteyiz. Şu anda da alım aşamasında 7.500 kişilik bir dilimimiz var. Onunla beraber toplamda -aşağı yukarı- 68-69 bin civarında bir çalışanımız olacak. Bunlar da işte bir kısmı yönetici, uzman, destek personeli gibi birimlerden oluşuyor. Tabii, bizim uzman personel de psikolog, sosyolog, sosyal çalışmacı gibi, öğretmen gibi unvanlardan oluşuyor. 2019 yılı içerisinde de 10 bine yakın yeni bir personel alımı yapmayı planlamaktayız.Personel politikalarımızdaki durumumuz nedir? İlk istihdam tabii, bu yeni açılacak kurumlarımızın ihtiyacı oluyor, başka kurumlar a geçenler oluyor, istifa edenler oluyor, onun yerine yeni personel alımı devam ediyor. Tabii, bu kadar personel olunca bunun bir de tayini, terfisi oluyor. Tayinler bizde NAS denen sistem üzerinden, otomatik sistem üzerinden oluyor.' ifadeleri yer almıştı.

ALIMLARIN ÇOĞUNLUĞU İKM UNVANINDA GERÇEKLEŞECEK

2019 CTE Personel alımlarının büyük çoğunluğunun kamuoyunca gardiyan olarak da bilinen İnfaz ve Koruma Memurları için gerçekleşmesi, ilgili alımların yanı sıra, sosyal çalışmacı, hizmetli, şoför alımlarının da yoğun olabileceği belirtiliyor. Konuya ilişkin tüm gelişmeleri takip etmek, kamu personeli duyurularından anında haberdar olmak , memur alımlarıyla ilgili yeni gelişmeler yaşandığı anda cep telefonunuza bildirim olarak bu haberleri alabilmek için Türkiye'nin lider memur adayı sitesi kamu bülteninin mobil uygulamasını indirmeyi unutmayın.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN