Bu Bölümlerden Mezun Olanlar Dikkat: KPSS Şartsız 700 Memur Alımı

Adalet Bakanlığı kamu personeli alımı yapıyor. 2019 yılı sonuna kadar ve 2020 yılında yapılacak 15 bin memur alımı için yayımlanan ikinci ilana başvurular devam ediyor. İşte başvuru şartları ve mezuniyet şartı. İşte detaylar.

Bu Bölümlerden Mezun Olanlar Dikkat: KPSS Şartsız 700 Memur Alımı

Adalet Bakanlığı 700 memur alımı başvurusu sürüyor.

Adalet Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Geçtiğimiz haftalarda gelen açıklamada 2019 'un kalan günlerinde ve 2020 yılında toplamda 15 bin kamu personeli istihdamı sağlanacağı bildirildi.

İLK BAŞVURULAR ALINDI

Bu açıklama sonrası ilk duyuru yayımlandı ve 1300 hakim savcı adayı alımı başvurusu alındı. 1300 alım için geç başvurular  20.11.2019 tarihinde alınacak. Başvuruların sona ermesinin ardından adaylar sınav için bekleyişe başladı. Adli Yargı, Adli Yargı-Avukat ve İdari Yargı sınavı 29 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirilecek. 

Sınav ÖSYM tarafından yapılacak.

İKİNCİ İLAN İÇİN BAŞVURULAR SÜRÜYOR

Adalet Bakanlığı ikinci ilan için başvuruları almaya devam ediyor. İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcısı kadrolarına yapılan personel alımları için başvurular 14 Kasım 2019 tarihine kadar devam edecek.

Başvuru şartları şu şekilde;

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Doğum tarihi: 01/01/1984 ve daha sonra olanlar

- Görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

- Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,

- Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflâs, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

Kadın erkek adaylar bu sayfada >>  TIKLA KATIL

MEZUNİYET ŞARTI

Hukuk fakültesi, adalet meslek yüksek okulu, meslek yüksek okullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi ön lisans programı mezunu olmak, öğrenim yabancı ülkede yapılmış ise denklik belgesi almış olmak,

BAŞVURU ŞEKLİ

Adalet Bakanlığı 700 personel alımı başvurusu ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden alınmaktadır. Adaylar  https://ais.osym.gov.tr adresinden ön başvurularını yapacak. Ön başvurularını yapan adaylar, 216 TL olan başvuru ücretini https://odeme.osym.gov.tr/ adresi üzerinden yatıracak ve başvurusunu tamamlayacak.

TÜM MEMUR ALIMLARI İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN