Bakan Selçuk, Aralık 2019 Memur Alımı Müjdesini Verdi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada önümüzdeki ay yapılacak memur atamalarına değindi. 

Bakan Selçuk, Aralık 2019 Memur Alımı Müjdesini Verdi

Aralık 2019 memur alımı açıklaması geldi. 

Bugün düzenlenen 2 bin 183 memur ataması kura töreninde konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yeni memur alımına da değindi.  Selçuk yaptığı açıklamada "Bu trajediye son vermek de öncelikle devletlerin, sonra da hepimizin sorumluluğudur. Biz, çocuğun hem fiziksel, hem de psikolojik ve ahlaki gelişimi için gerekli şartların teminini toplumların temel görevlerinden biri olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı ve "2019 yılında da bugün yapacağımız yerleştirme işlemi ile de 2 bin 183 kadro için ilana çıktık. Gelecek ay bir yerleştirme daha yapacağız. Böylelikle 2019 yılı içinde 3 bin 200 kadro ve pozisyona ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

Sosyal Ekonomik Destek programı kapsamında 126 bin gencin bulunduğunu ifade eden Bakan Selçuk, "Okul dışı zamanlarını kaliteli ve verimli geçirmeleri için de ortam ve imkanları sunabilmek için Okul Destek Projesi'ni başlattık. 23 ilde pilot proje olarak başlamıştı. Bugün 81 ile yaygınlaştırmış durumdayız. Bugüne kadar 14 bini aşkın çocuğumuzu projemize dahil ettik. 6 bine yakın koruyucu aile yanında 7 bini aşkın çocuğumuzun bakımını sağlıyoruz. Korunmaya ihtiyacı olan çocuklarımızı uygun bulunan ailelerin yanına evlat edindirilmek üzere yerleştirerek imkanı sağlamaya devam ediyoruz. Bakanlığımız, evlat edindirme hizmetini gerçekleştiren tek resmi aracı kurum. 2018 yılında 647 çocuğumuz aileleri yanına yerleştirildi. Bugüne kadar 17 binden fazla çocuğumuzu evlat edinme hizmetinden faydalandırdık" ifadelerini kullandı.

12 ilde gönüllülük faaliyetleri kapsamında sivil toplum kuruluşları ile işbirliği kurarak uygulamayı hayata geçirdiklerini dile getiren Selçuk, "Benim Rehberim" adlı proje ile 394 rehber ve 394 çocuk eşleştirmesi yapıldığını belirterek, "12 ilde gönüllülük çalışmaları kapsamında il koordinatörleri belirledik. Rehber ve çocuklarımızın belirli aralıklarla bir araya gelmelerini ve tecrübe aktarımını sağlamayı hedefliyoruz. Yine 81 ilde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerimiz ve İŞ-KUR İl Müdürlüklerimiz arasındaki koordinasyonla örgün eğitimine devam etmeyen çocuklarımızın mesleki eğitime yönlendirilmesine yönelik çalışma başlatmış durumdayız. Çocukların tespiti ve uygun meslek seçimine yönelik çalışmalar sonucunda 45 ilde 570 çocuğumuz İŞKUR meslek edindirme kurslarına halen devam etmekte. Tüm bunların yanı sıra, sosyal hizmet modellerinden ayrılmış 7 bin 500 gencimiz ile yardımlaşma ve dayanışmanın desteklenmesi konularında görüşmeler gerçekleştirerek, desteğimize devam ediyoruz. Biz gençlerimizin yanlarında olmaya her daim devam edeceğiz" dedi.

2183 ATAMA YAPILDI

Yerleştirme töreninde ilkokul, ortaokul, ilköğretim seviyesinde 932, lise seviyesinde 978, ön lisans seviyesinde 140, lisans seviyesinde 133 olmak üzere toplam 2 bin 183 devlet korumasından yararlanmış gencin kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirmesini yapıldı. Bakan Selçuk, Aralık'ta bir atamanın daha olacağının müjdesini verdi.

İLAN GELDİĞİ ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN