Ali Kart'tan NVİ 5 Bin Memur Alımı ve Güvenlik Kadrosu Açıklaması

e-Nüfus Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Ali Kart, Nüfus Hizmetleri Kanunu'nda yapılan değişiklikle tahsis edilmesine karar verilen 1600 memur alımı haricinde, buna ek olarak 3 bin 500 memur alımı daha yapılmasını talep etti.

Ali Kart'tan NVİ 5 Bin Memur Alımı ve Güvenlik Kadrosu Açıklaması

Ali Kart'tan NVİ 5 Bin Memur Alımı ve Güvenlik Kadrosu Açıklaması

e-Nüfus Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Ali Kart, Nüfus Hizmetleri Kanunu'nda yapılan değişiklikle tahsis edilmesine karar verilen 1600 memur alımı haricinde, buna ek olarak 3 bin 500 memur alımı daha yapılmasını talep etti. Sendika olarak yeni kimlik kartına geçiş sürecinin daha verimli hale getirilmesi için çeşitli önerilerde bulunduklarını söyleyen Ali Kart, Nüfus Hizmetleri Kanununda yapılan değişiklik neticesinde 1600 memur alımı konusunda izin çıktığını, buna ek olarak 3 bin 500 memur alımı daha yapılması gerektiğini söyledi.

Kart, adres işlemlerinin e-Devlet üzerinden e-devlet şifreeleriyle yapılabilmesi, göçle gelen vatandaşların da adres işlemlerinin göç idaresince yapılması, emniyet ve kolluk kuvvetlerindeki parmak izi verilerinin, tümünün nüfus müdürlüklerine devrinin tamamlaması, kaymakamlık binası dışında hizmet veren nüfus müdürlüklerine de güvenlik kadrosu tahsis edilmesi gerektiğini söyledi. 2017'de tüm ilçe nüfus müdürlüklerinde başlayan yeni çipli  kimlik kartlarının dağıtımı devam ediyor. 2 seneyi aşan süreçte 35 milyonun üzerinde vatandaş yeni kimlik kartına geçmiş durumda. e-Nüfus Çalışanları Sendikası Genel Müdürü Ali Kart, yurt genelinde nüfus müdürlüklerinde 11 bin personel ile hizmet verdiklerini belirterek, çipli kimlik kartı dağıtımında 37 milyon kişiye ulaşıldığını söyledi.