Adalet Bakanlığı'nın 700 Memur Alımı için Sınav 28 Aralık'ta! 7 Kasım'da Başlayan Başvuru İşlemlerinde Sona Geliniyor

2019 Adalet Bakanlığı İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcılarını Seçme Sınavı (2019-İcra) için 7 Kasım'da başlayan başvuru işlemleri 14 Kasım'a kadar devam edecek. Başvurular ÖSYM'nin resmi sayfasından kabul edilecek.

Adalet Bakanlığı'nın 700 Memur Alımı için Sınav 28 Aralık'ta! 7 Kasım'da Başlayan Başvuru İşlemlerinde Sona Geliniyor

Adalet Bakanlığı'nın 700 Memur Alımı için Sınav 28 Aralık'ta! 7 Kasım'da Başlayan Başvuru İşlemlerinde Sona Geliniyor

T.C. Adalet Bakanlığı'nın 700 icra müdür ve müdür yardımcısı alımı için ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek sınava başvurular 14 Kasım'a kadar sürecek. Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından konuya dair yapılan resmi bilgilendirmede, "Sınava başvurular 7-14 Kasım 2019 tarihleri arasında, elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) alınacaktır. Başvuru merkezleri listesi başvuru süresi içinde ÖSYM’nin internet adresinde sınava başvuru bilgileri içerisinde yer alacaktır. ÖSYM başvuru merkezleri başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alacaklardır. Geç başvuru günü 27 Kasım 2019 dur." ifadeleri yer alırken, başvuru yapacak adayların başvuru genel ve özel şartlarını dikkatle incelemesi gerektiği belirtildi.

YENİ MEMUR ALIMI DUYURULARINI TAKİP ETMEK , KADIN-ERKEK DİĞER ADAYLARLA TANIŞARAK BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAK İÇİN TIKLA.

MEZUNİYET VE DİĞER ŞARTLARA DİKKAT!

Hukuk fakültesi, adalet meslek yüksek okulu, meslek yüksek okullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi ön lisans programı mezunu adaylardan aşağıdaki şartların tamamına uyması bekleniyor: 

a) Türk vatandaşı olmak,
b) Yazılı sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş yaşını doldurmamış olmak, (Doğum tarihi: 01/01/1984 ve daha sonra olanlar)
c) Hukuk fakültesi, adalet meslek yüksek okulu, meslek yüksek okullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi ön lisans programı mezunu olmak, öğrenim yabancı ülkede yapılmış ise denklik belgesi almış olmak,
d) Görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
e) Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,
f) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflâs, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama
veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
g) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
h) Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak şartı aranır.

Sınavda 35 Soru Olacak  İcra Müdür Yardımcısı ve İcra Müdürü alımı için gerçekleşecek sınavda adaylara 35 soru yöneltileceği, bu soruların 10'unun Türkçe, 10'unun Matematik, 5'inin Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi, 5'inin Türk Kültür ve Medeniyetleri, 5'inin Temel Yurttaşlık Bilgisi soruları olacağı belirtildi.

ÖSYM DUYURUSUNDA HANGİ İFADELER YER ALMIŞTI

ÖSYM'den  "2019-Adalet Bakanlığı İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcılarını Seçme Sınavı Başvurularının Alınması" başlığı ile geçtiğimiz gün yapılan resmi bilgilendirmede şu ifadeler yer almıştı: 

2019 Adalet Bakanlığı İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcılarını Seçme Sınavı (2019-İcra), 28 Aralık 2019 tarihinde Ankara'da uygulanacaktır.

Sınava başvurular, 07-14 Kasım 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10:00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapabileceklerdir.

Başvuru Kılavuzuna ÖSYM resmi sayfasından erişim sağlanabiliyor.