2183 Memur Atama Tercih Kılavuzu Yayımlandı

2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında 2 bin 183 personel ataması yapılacak. En az ilkokul mezunu adaylar arasından yapılacak atama için detaylar, tercih kılavuzu haberimizde.

2183 Memur Atama Tercih Kılavuzu Yayımlandı

2828 kapsamında 2 bin 183 personel alımı başvuru ekranı açıldı.

2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında 2 bin 183 memur ataması yapılacak. En az ilkokul mezunu adaylar arasından yapılacak atama ile ilgili duyuru geldi. Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sayfası aracılığıyla yayımlanan duyuruda başvuruların başladığına yer verildi.

2828 SAYILI SOSYAL HİZMETLER KANUNU NEDİR?

2828 sayılı sosyal hizmetler kanunu kapsamında devlet koruması altnda yetişen vatandaşlar , atama usulü ile devlet kadrolarına alınmaktadır. TC kimlik numaranız ile tercih yapıp yapamayacağınızı sorgulamak için TIKLAYIN

DPB DUYURUSU

  • 932 adedi İlkokul-İlköğretim ,
  • 978 adedi Ortaöğretim ,
  • 140 adedi Önlisans ,
  • 133 adedi Lisans düzeyinde yer almaktadır.

Yapılacak yerleştirme işlemlerine ilişkin Tercih Kılavuzu 10/10/2019 tarihinde Mülga Devlet Personel Başkanlığı www.dpb.gov.tr adresinde ve e-Devlet kapısı  www.turkiye.gov.tr adresinde yayımlanacaktır. 

Adaylar yerleştirme için tercih işlemlerini ise 10-21 Ekim 2019 tarihleri arasında www.turkiye.gov.tr adresinden yapabileceklerdir. 

Adayların söz konusu yerleştirme işlemleri için aşağıdaki hususlara özellikle dikkat etmeleri gerekmektedir;

1) Yerleştirme işlemine yalnızca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 2828 sayılı Kanun kapsamında hak sahibi olduğu tespit edilerek Mülga Devlet Personel Başkanlığına bildirilen kişiler katılabileceklerdir. 

2) Yerleştirme işlemi Mülga Devlet Personel Başkanlığınca yapılacak olup, adayların yerleştirme tercihleri www.turkiye.gov.tr adresinden alınacaktır. 

3) Bu nedenle adayların e-Devlet kapısı şifrelerinin bulunması gerekmektedir. E-Devlet şifresi bulunmayan adayların tercihte bulunabilmeleri mümkün değildir. 

4) Şifresi bulunmayan adayların bir an önce PTT şubelerinden şifrelerini almaları gerekmektedir.

5) Tercih işlemleri 21 Ekim 2019 pazartesi günü saat 23:59’da sona erecektir.

6) Kadro ve pozisyonlar için talep edilen şartları taşımayan adaylar yerleştirilseler dahi atanamazlar. Bu itibarla adayların tercihte bulunacakları kadro veya pozisyonları belirlemeden önce kadro ve pozisyonların karşısında yer alan şartları incelemeleri ve kılavuzda yer alan açıklamaları dikkatlice okumaları gerekmektedir. 

7) İlgili mevzuat gereği 2828 sayılı Kanun kapsamında 2019 yılı için kamu kurum ve kuruluşlarına ayrılan kontenjanların kalan kısmına son yerleştirme dönemi olan Aralık döneminde yerleştirme yapılacaktır. 

TERCİH KILAVUZU

Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla yayımlanan duyuruda en az ilkokul mezunu adaylar arasından yapılan personel alımı için kılavuza yer verildi. İşte kılavuzlar.

1-2828 2019 yerleştirme kılavuz metni
2-Ortaöğretim kadrolar
3-Önlisans kadrolar
4-Lisans kadrolar
5-İlkokul kadrolar
6-Ortaöğretim Nitelik Kodları
7-Önlisans Nitelik Kodları
8-Lisans Nitelik Kodları
9-Özelkoşul Nitelik Kodları
10-Mezun Olunan-olunacak önlisans programları_2019V1
11-Mezun Olunan-olunacak lisans programları_2019v2

BAŞVURULAR E DEVLET ÜZERİNDEN

Adaylar 21 Ekim 2019 'a kadar tercihlerini e Devlet kapısı üzerinden yapacak.

https://turkiye.gov.tr

İLANA BAŞVURANLAR BU SAYFADA

bilgi alış verişi için TIKLA KATIL

TÜM MEMUR ALIMLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN