Kentin Nüfusu 10 Katını Geçti

Kurban Bayramı 'nda Marmaris doldu taştı. 9 günlük tatili fırsat bilen vatandaşlar tatil yerlerine akın etti. Haliyle Marmaris 'in nüfusu 10 katına çıktı.

Kentin Nüfusu 10 Katını Geçti

Kurban Bayramı 'nın gelmesi ve tatilin 9 gün olarak açıklanmasının ardından tatil yerleri doldu taştı. Tatilcilerin akınına uğrayan yerlerin başında Marmaris geliyor. Tur otobüsleri ve özel araçları ile geçtiğimiz Cuma 'dan bu yana İlçeye gelen tatilciler, konaklama tesislerini doldurdu. Öyle ki kumsallar çadırlarla doldu taştı.

Normalde yaz aylarında 1 ayda ulaşılan 1 milyonluk tatilci sayısına Marmaris, bayram sezonunda ulaştı. Yüksek sezon olarak adlandırılan bu sezonla ilgili açıklama yapan Güney Ege Turistik Otelcileri Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu, konu ile ilgili, "Birkaç gün önce Marmaris girişinde araç yoğunluğundan bu kalabalığı anladık. Hatta çift şeritli Marmaris-Datça karayolu bile tıkandı. Bayram tatilinin ikinci günüyle birlikte yoğunluk arttı." ifadelerini kullandı.

DOLULUK ORANI YÜZDE 100

Kurban Bayramı 'nda tatilin Betxlarge memurlar için 0 gün olarak açıklanmasının ardından memurları, yoğunluk nedeniyle hazırlıklarını yapmaları konusunda uyardıklarını kaydeden Bülbüloğlu,  şu açıklayı yaptı:

"Geçen senelerde şahit olduğumuz halk plajına çadır kurulması gibi durumların tekrar yaşanmaması için belediyeye yasak koydurttuk. Tüm kamu kurum kuruluşları, belediye, acente, işletmeler ve konaklama sektörü, bayram misafirlerimizi çok iyi ağırlamak için güzel hazırlandı. Otellerimiz şu an için yüzde 100 dolu. Marmaris'te 'her şey dahil' dediğimiz sisteminde 70 bin nitelikli yatak kapasitesi mevcut. Bayram süresince günübirlik kullanım olarak 30 bin misafirimiz şehrimize geliyor.

Marmaris'in, günlük 100 bin kişilik misafiri var. Bayram süresince çok yoğun olacak. Bütün bayram tatiline baktığımızda 1 milyon kişiyi rahatlıkla ağırlayacağız. Biz hazırız ve misafirlerimizin güzel bayram geçireceklerine inanıyorum. Kuzey Ege Bölgesi'nin yanı sıra güney ve doğu şehirlerinden çok yoğun rezervasyon mevcut. Komşu illerimizden gelecek olan günübirlik tatilciler de ilçemizde güzel anılar biriktiriyor."

Kamubulteni.com  | Ankara