Usta Sanatçı Yaşar Özel Hayatını Kaybetti (Yaşar Özel Kimdir , Şarkıları)

Son dakika haberi: Ünlü ses sanatçısı Yaşar Özel önceki gün akşam saatlerinde Emirgan 'daki evinde hayata gözlerini yumdu.

Usta Sanatçı Yaşar Özel Hayatını Kaybetti (Yaşar Özel Kimdir , Şarkıları)

Sanat camiasının acı günü: Yaşar Özel hayatını kaybetti.

Edinilen son dakika bilgilerine göre, rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi görmekte olan ünlü ses  sanatçısı, Emirgan'da bulunan evinde akşam saatlerinde yaşamını yitirdi.

CENAZESİ YARIN

Ünlü ss sanatçısı Yaşar Özel 'in cenazesinin, yarın Emirgan Camisi' nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Ayazağa Mezarlığı 'na son yolculuğuna uğurlanacağı bildirildi.

YAŞAR ÖZEL KİMDİR?

Diyarbakır 'da 1934 yılında dünyaya gelen Yaşar Özel, orta ve lise eğitimini doğduğu şehirde  tamamladı. 1955 yılında Ankara 'ya gelen Özel, 1959 'da sınavla Ankara Radyosu 'na girdi ve sanat camiasına bu şekilde giriş yaptı.

Sanatçı, 1979 'da da İstanbul Radyosuna geçerek, o yıllarda sesinin rengi ve farklı tarzıyla Türk sanat müziği içerisinde ayrı bir ekol ortaya koymaya başladı.

Çalışmalarında Türk Sanat Müziğinin özünü koruyarak bugüne uygun bir anlayışla tekrar yorumlayan Yaşar Özel, sanat hayatı boyunca müziğin yeni nesiller tarafından en doğru şekilde anlaşılarak ileri noktalara taşınması için çalışmalar yürüttü.

2010 yılından itibaren Kadıköy Belediyesi 'ne bağlı Caddebostan Gönüllü Merkezinde "Yaşar Özel TSM Sanat Topluluğunun" şefliğini yürüten Özel,, aynı zamanda İBB Kültür AŞ'nin sanatçısı olarak çeşitli konserler verdi ve faaliyetlerde bulundu.

Türk Sanat Müziğini hem yurt içinde hem de yurt dışında verdiği konserlerle yerli ve yabancı müzikseverlere tanıtan usta sanatçı, evli ve iki çocuk babasıydı.

İşte şarkıları >>

Kamubulteni.com  | Ankara