Usta Oyuncu Yalçın Menteş Hayatını Kaybetti (Yalçın Menteş Kimdir, Film ve Dizileri)

Son dakika haberi: 12 gündür yoğun bakımda olan Usta tiyatrocu ve oyuncu Yalçın Menteş hayatını kaybetti. Peki Yalçın Menteş kimdir? İşte detaylar.

Usta Oyuncu Yalçın Menteş Hayatını Kaybetti (Yalçın Menteş Kimdir, Film ve Dizileri)

Son dakika haberi: Sanat camiasını yasa boğan ölüm haberi az önce geldi. Edinilen son dakika bilgilerine göre , Yalçın Menteş hayatını kaybetti.

Bir süre önce rahatsızlanan Menteş, Göztepe 'de bulunan bir hastaneye kaldırılmış ve tedavi altına alınmıştı. Yoğun bakımda tedavisi devam eden Menteş' in önceki gün akşam saatlerinde hayatını kaybettiği bildirildi. Acı haberi duyuran Yalçın Menteş 'in oğlu Atilla Menteş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında, "Sevgili babam Yalçın Menteş'i kaybettik. Tüm yakınlarının ve sevenlerinin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

SAĞ BACAĞI KESİLMİŞTİ

Menteş'in şeker hastalığı nedeniyle 2013 yılında sağ bacağı kesilmişti. Yalçın Menteş 58 yaşındaydı.

YALÇIN MENTEŞ KİMDİR?

1 Nisan 1960 tarihinde İzmir 'in Tire İlçesi 'nde doğünyaya gelen Menteş, ilk, orta ve lise eğitimi İzmir'de  bitirdikten sonra tiyatroya, 1977' yılında Turgut Özakman 'ın Darılmaca Yok adlı oyunuyla başladı. 1999 senesinde Star TV ekranlarında yayınlanan Çarli ve başrollerini Mehmet Ali Erbil ile paylaştığı Tatlı Kaçıklar adlı diziyle televizyon ekranlarında parladı ve adından söz ettirmeye başladı.

1995 yılında , Dikkat Yalçın Menteş adlı tek kişilik oyununu sahneledi. Türk Büyükleri Ansiklopedisi'nden etkilenen Yalçın Menteş, 100 Ünlü Yüz adlı oyunuyla Türkiye gündemindeki kişileri sahneye taşımaya başladı.

Son olarak Akasya Durağı adlı dizide  ekranlarda boy gösterdi.

Yalçın Menteş, 1981'de Birhan Hanım ile İzmir'de evlendi, 1991 doğumlu Atilla adında oğlu var. Menteş, 2006 yılında eşi Birhan Hanım ile boşandı,

Yalçın Menteş, diyabet, kalp ve damar hastalıkları sebebiyle 12 Nisan 2013'te kangren olan bacağını kaybetmişti.

Kamubulteni.com  | Ankara