Rus Turistlerin Yaz Tatili Tercihi Bu Yıl da Türkiye

Ülkemiz, bu sene de yaz tatili döneminde Rus turistlerin bir numaralı tatil noktası haline gelecek. Türkiye'nin 2018 yılında da olduğu gibi bu sene de açık farkla Rus vatandaşlarının yaz tatili için ilk tercih ettiği tatil noktası haline geleceği bildirildi.

Rus Turistlerin Yaz Tatili Tercihi Bu Yıl da Türkiye

Rus Turistlerin Yaz Tatili Tercihi Bu Yıl da Türkiye

Ülkemiz, bu sene de yaz tatili döneminde Rus turistlerin bir numaralı tatil noktası haline gelecek. Türkiye'nin 2018 yılında da olduğu gibi bu sene de açık farkla Rus vatandaşlarının yaz tatili için ilk tercih ettiği tatil noktası haline geleceği bildirildi. Rusya Tur Operatörleri Birliği tarafından yapılan açıklamada, 2018 yılının aynı dönemine nazaran bu sene yaz tatili döneminde Türkiye'ye yönelik talepte yüzde 10-15 oranında artış gözlemlendiği bildirildi. Sektör yetkilileri, iklim, uygun fiyat ve iyi hizmet kalitesiyle Türkiye'nin rakiplerinden çok daha cazip bir tatil merkezi olduğunu vurguluyor. Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü verilerine göre, bu senenin ilk 5 ayında 2018 yılının aynı dönemine nazaran yüzde 20'lik artışla Antalya'yı 1 milyon 249 bin Rus turist ziyraret etti. Yetkililer bu sene 6 milyondan fazla turistin Türkiye'yi ziyaret etmesini beklediklerini bildirdi.

Rusya'dan TUR şirketleri vasıtasıyla Türkiye'ye gelen Rus vatandaşları 5 yıldızlı bir otelde her şey dahil sistemde bir haftalık tatil turunu 465 dolar civarına getiriyor. Fiyatlar tek kişi için geçerli oluyor. Tur şirketlerine ve seçilen bölgenin durumuna göre fiyatlarda değişiklik görülebiliyor.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA