Osmanlı Döneminde Esnafların Kurduğu Dayanışma Örgütlerine Ne Denir?

Hadi 'nin 28 Eylül saat 20,30 ipucu sorusu yayımlandı. Yayımlanan soruda Osmanlıda esnaf ve zanaatkarların kurdukları dayanışma ve yardımlaşma örgütlerine verilen ad soruldu.

Osmanlı Döneminde Esnafların Kurduğu Dayanışma Örgütlerine Ne Denir?

Hadi 'nin 28 Eylül Cuma 20,30 yarışmasının ipucu sorusu yayımlandı.

Hadi İnstagram kanalından yapılan payaşımda bu akşamki Hadi yarışmasında çıkacak sorulardan biri yer aldı.

Hadiciler,, Hadi bilgi yarışmasının sosyal medya hesabını takiğ ederek soruyu öğreniyor ve akşam yapılacak yarışmada bu soruya kolaylıkla cevap veriyor.  Her akşam 20,30 'da ve Salı-Çarşamba-Perşembe-Cuma 12:30 ile 20,30 'da akıllı telefonlarda yapılan gerçek para ödüllü bilgi yarışması Hadi, bu akşam yine 20,30 'da binlerce kişiye para kazandırmaya devam edecek.

Güzel sunucular Merve Toy ile Müge Boz 'un sunumu ile telefonlarda yapılan bilgi yarışmasında katılımcılara 12 soru yönlendiriliyor. (Çarşamba günleri 15 soru). Yarışmaya canlı şekilde katılanlara bu sorular yönlendiriliyor ve 10 saniye içinde katılımcıların yanıtlaması bekleniyor. Tüm soruları yanıtlayan Hadiciler arasında o günün toplam ödülü bölüştürülüyor.

İşte Hadi 'nin İnstagram hesabında yayımlanan ipucu sorusu:

Osmanlı döneminde esnaf ve zanaatkarların kurdukları dayanışma ve yardımlaşma örgütlerine ne denildiğini hiç merak etmişmiydiniz? O zaman bilenler bilmeyenlere bir söylesinler, hep beraber öğrenelim.

SORUNUN CEVABI

Osmanlı döneminde esnaf ve zanaatkarlar tarafından kurulan dayanışma ve yardımlaşma örgütlerine AHİLİK VE LONCA TEŞKİLATI denir.