Erdoğan'dan Fazıl Say Açıklaması

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'dan Fazıl Say hakkında son dakika açıklaması geldi.

Erdoğan'dan Fazıl Say Açıklaması

Erdoğan 'dan flaş Fazıl Say açıklaması.

Rusya Devlet Başkanı Putin ile  görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Moskova dönüşü uçakta gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Suriyede son duruma değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda Münbiç’te, bizdeki rakamlar itibariyle bin PYD/YPG'li var. Yok diyenler var ama, bizdeki bilgilerde sayı bu. Şehrin nüfusunun yüzde 85-90'ı Sünni Araplardan oluşuyor. Oranın gerçek sahiplerinin kim oldukları belli. Bugün gelinen nokta itibarıyla, Rusya da Amerika Birleşik Devletleri de PYD/YPG'li’nin Münbiç'i boşaltılacağını söylüyorlar. Temennimiz odur ki boşaltılır ve Fırat'ın doğusuna bunlar gönderilir” dedi.

HEDEFTE TERÖR ÖRGÜTLERİ VAR

Suriye'de hedefimizin terör örgütleri olduğunu söyleyen Erdoğan, "İdlib'de, Münbiç'te, Fırat'ın doğusunda güvenlik ve istikrarı sağlayacak kabiliyetteyiz" dedi ve sözlerine şöyle devam etti “PYD/YPG konusundaki pozisyonumuz da açık ve nettir. Biz Suriye’deki Kürt kardeşlerimizin güvenliğini herkesten daha fazla önemsiyoruz. Yani, bu konuda terör örgütü PYD/YPG ile Kürt kardeşlerimizi aynı kefeye koymanın izah edilir hiçbir yanı yoktur."

FAZIL SAY AÇIKLAMASI

Usta sanatçımız Fazıl Say, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan ’a davet göndermiş ve Erdoğan da Fazıl Say 'ın konserine katılmıştı.  Fazıl Say sorusuna ise Erdoğan,  "Fazıl Say, kendini, bulunduğu alanda dünyada ispat etmiş bir arkadaşımız, kardeşimiz. Bize düşen nedir? Bununla iftihar etmektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sanat ile ilgili adımlara değindi ve  “Harbiye Kongre Merkezi’nin yanında Cemal Reşit Rey’i yaptık. Onu biz yıkarken her tarafı ayağa kaldırdılar. Dedik ki daha güzelini, daha büyüğünü yapıyoruz, biraz sabırlı olun. Türkiye’nin opera binası yoktu. Harbiye Kongre Merkezi 3 bin kişilik bir yarı opera binasıdır. Bizde gizli kalmış öyle şeyler var ki. Sultanahmet’te at meydanı denir. Tarihi kayıtlara baktığımız zaman orada millet bahçesi var. Düşünebiliyor musunuz? Şimdi biz onları meydana çıkaracağız. Bunları meydana çıkarmak bir aşk işidir” ifadelerini kullandı.

Kamubulteni.com  | Ankara