Çukur Hakkında Suç Duyurusu

Çukur dizisi hakkında suç duyurusu. Avukat Funda Sadıkahmet Alp, dizideki avukat sahnesi için savcılığa başvurdu.

Çukur Hakkında Suç Duyurusu

Son dakika : Çukur 'a suç duyurusu.

Çukur dizisindeki avukat sahnesi hakkında suç duyurusu.  Avukat Funda Sadıkahmet Alp tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, geçtiğimiz Pazartesi günü yayımlanan dizinin son bölümündeki sahnede, avukat rolü oynayan kişiye şiddet, baskı ve tehdit uygulandığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

"Avukat rolündeki kişinin ise hiçbir tepki vermeyerek ve susarak bu baskıya boyun eğdiği aktarılarak seyircinin gözünde normalleştirilen bu hususlar açıkça suç teşkil etmektedir"  şeklinde yapılan suç duyurusunda "Özellikle genç izleyici kitlesine sahip Çukur isimli dizi gençlere kötü örnek olmakta ve maalesef şahsımın da dahil olduğu avukatlık mesleğinin bu sahne ile zedelenmesine ve itibarsızlaşmasına neden olmaktadır. Gelecek nesilleri olumsuz etkileyen bu dizide avukatlık mesleğine alenen hakaret edilmekte ve aşağılanmaktadır” ifadelerine yer verildi. 

Avukat Funda Sadıkahmet Alp açıklamasında  “Maalesef akılarda kalan avukatlara istediğini yaptırabilecek bir güç gösterisi ve hatta hukuksuz işlere teşvik etmeye çalışma avukatın yakasından tutup tehdit etmek olmuştur. Hak arama mücadelemizi avukatlar olarak kanunlar çerçevesinde tüm zorluklara rağmen verirken bu denli itibarsızlaştırılmanın haklı bir açıklaması olamayacağı gibi kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA