Yaş Şartı ve Mülakat Yok! 19 Bin 500 Memur alımı Yapılacak (2019 KPSS Tercihleri ile)

KPSS tercihleri ile kamuya en az lise mezunu adaylar arasından personel alımı yapılacak. Yaş şartı olmadan ve mülakat olmadan yapılacak kamu personeli atamasında detaylar haberimizde. İşte detaylar.

Yaş Şartı ve Mülakat Yok! 19 Bin 500 Memur alımı Yapılacak (2019 KPSS Tercihleri ile)

2019 yılının kalan günlerinde 2 KPSS tercihi alınacak. Bu tercihlerden ilki Kasım ayında, ikincisi Aralık ayında.

Kamu kurum ve kuruluşlarına en az lise mezunu adaylar arasından personel alımı yapılacak. 2019 yılının kalan günlerinde KPSS puanı ile mülakatsız şekilde yapılacak memur atamasında 2 duyuru gelecek.

KPSS 2019/2 ve KPSS 2019/5 tercihleri ile kamuya 20 bine yakın memur personel alımı yapılacak. 

YAŞ ŞARTI VE MÜLAKAT OLMAYACAK

2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı 'ndan alınan puan ile yapılacak tercihlerde adaylar ayrı bir mülakata tabi tutulmayacak. KPSS puan sıralamasına göre yapılacak memur atamalarında yaş şartı da olmayacak.

İLKİ SAĞLIK BAKANLIĞI 'NA

İki KPSS tercihlerinden ilki Kasım ayında yapılacak. Kasım ayında yapılacak KPSS tercihleri ile Sağlık Bakanlığı 'na 17 bin 689 personel ataması yapılacak. Sağlık personeli kadrolarına yapılacak alımda duyuru Kasım ayında gelecek ve tercihler Kasım ayı içinde alınacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konu ile ilgili yaptığı açıklamada duyurunun Eylül-Ekim aylarında geleceğini söyledi. Ancak duyuru gecikti ve Kasım ayına ertelendi.

İKİNCİ KPSS TERCİHİ

2019 yılının kalan günlerinde yapılacak ikinci merkezi atama kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak. En az lise mezunu adaylar arasından yapılacak memur alımında belediyelere, kamu iktisadi teşebbüslerine, üniversitelere , devlet dairelerine personel ataması yapılacak.

KPSS 2019/2 tercihleri 13 Aralık 2019 günü yapılacak.

KADIN-ERKEK ADAYLAR BU SAYFADA

İlana başvuracaklar bu adreste >> TIKLA KATIL

KPSS TERCİH KILAVUZU GELDİĞİ ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN