Sağlık Bakanlığı 12 Bin Personel Alımı için Tercih Tarihleri Netleşti! Süreç Nasıl İşleyecek?

Sağlık Bakanlığı'nın 12 bin personel alımı için kontenjan dağılımı ve tercih tarihleri duyurusu geldi. Sağlık Bakanlığı KPSS 2019/4 tercih kılavuzu yayımlandı. Ortaöğretim KPSS ile sağlık personeli alımı, Ön Lisans KPSS ile Sağlık Personeli Alımı ile Lisans KPSS ile sağlık personeli alımı için nitelik kodları da açıklandı. Detaylar ve çok daha fazlası kamu bülteni haber sitesinde.

Sağlık Bakanlığı 12 Bin Personel Alımı için Tercih Tarihleri Netleşti! Süreç Nasıl İşleyecek?

Sağlık Bakanlığı 12 Bin Personel Alımı için Tercih Tarihleri Netleşti! Süreç Nasıl İşleyecek?

Sağlık Bakanlığı'nın aylardır merakla beklenen 12 bin sözleşmeli personel alımı duyurusu ÖSYM'nin resmi sayfasından yayımlandı. ÖSYM'den yapılan "KPSS-2019/4 Sağlık Bakanlığının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması" başlıklı duyuruda, ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyinden 12 bin kontenjan ayrılan alımlara tercihlerin 7 Ağustos 2019 tarihinde başlayacağı, adayların 21 Ağustos 2019 tarihine kadar işlemlerini tamamlaması gerektiğine yer verilirken, Bakanlığın personel alımları için tercih yapacak adayların ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden işlemlerini yapmadan önce kılavuzları mutlaka incelemesi gerektiğine dikkat çekildi. ÖSYM resmi duyurusunda ayrıca şu ifadeler yer aldı: 

Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, Sağlık Bakanlığı KPSS-2019/4 Tercih Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

Adaylar tercihlerini, 07-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 21 Ağustos 2019 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2019/4 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemlerinde kılavuzu incelemeleri önem arz etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

TERCİH KILAVUZUNA NEREDEN ERİŞİM SAĞLANACAK?

KPSS 2019/4 Tercih kılavuzuna http://www.osym.gov.tr/TR,16884/kpss-20194-saglik-bakanliginin-sozlesmeli-pozisyonlarina-yerlestirme-yapmak-icin-tercih-kilavuzu-ve-tablolar.html adresinden erişim sağlanabiliyor.

Aşağıdaki Bağlantılardan Kontenjan Dağılımlarına Erişim Sağlayabilirsiniz

Sağlık Bakanlığı 13 Kadroya Lisans Mezunu 7 Bin 165 Kamu Personeli Alımı Yapacak  

KPSS Tercihleri ile 21 Kadroya Ön Lisans Mezunu 2 Bin 592 Personel Alımı Yapacak

Sağlık Bakanlığı 8 Kadroya Lise Mezunu 2 Bin 243 Personel Alımı Yapacak-KPSS 2019/4