Ortaöğretim KPSS ile 40 Koruma Personeli Alınacak

Türkiye Adalet Akademisi'ne kadrolu koruma güvenlik görevlisi alımı için başvurular 30 Ekim 2019 tarihi itibariyle sona erecek. T.C. Adalet Akademisi'nin kadrolu personel alım ilanı için 15 Ekim 2019 tarihi itibariyle başlayan başvuru işlemleri 30 Ekim'de sona erecek.

Ortaöğretim KPSS ile 40 Koruma Personeli Alınacak

Ortaöğretim KPSS ile 40 Koruma Personeli Alınacak

T.C. Adalet Akademisi'nce "KADROLU PERSONEL ALIMI İLANI" başlığı altında yayımlanan duyuruda, "Adalet Bakanlığı Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda,2018- KPSS (B grubu) puan sırasına konulmak kaydıyla, Başkanlığımız tarafından gerçekleştirilecek sözlü sınav başarı sırasına göre yapılacak yerleştirme ile Türkiye Adalet Akademisinde çalıştırılmak üzere 40 koruma ve güvenlik görevlisi kadrosuna açıktan atama ile personel alımı yapılacaktır." ifadelerine yer verilmiş, 40 kişilik personel alımına başvuru yapacak adayların KPSS puanlarına göre değerlendirileceği, 3 katı adayın sözlü sınava katılmaya hak kazanacağı belirtilmişti.

BAŞVURU GENEL VE ÖZEL ŞARTLARIN TAMAMINA RESMİ SAYFADAN ERİŞİM SAĞLANABİLİR

Resmi duyuruda başvuru yapacak adayların; 657 sayılı DMK'nın 48'inci maddesindeki şartları taşıması, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının olumlu olması, "Lisans mezunları için 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP3, önlisans mezunları için 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP93, ortaöğretim mezunları için 2018 Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP94 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmak." şeklindeki KPSS şartını yerine getirmesi, en az lise (KPSS Ortaöğretim) ve dengi okuldan mezun olması, silahlı özel güvenlik kartına sahip olması gerektiği vurgulanmıştı.

ADALET AKADEMİSİ PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI ŞAHSEN YA DA POSTA YOLUYLA YAPILACAK

Adayların başvuru genel ve özel şartlarının tamamına ilgili kurumun resmi sayfasından erişebileceğine yer verilen duyuruda başvurulara dair, "Başvurular 15 Ekim 2019 günü başlayıp, 30 Ekim 2019 günü mesai saati bitimine kadar Türkiye Adalet Akademisi İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri ŞubeMüdürlüğü Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bulvarı Ahlatlıbel Yerleşkesi Çankaya/ANKARA adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Başkanlığımıza ulaşacak şekilde posta ile yapılacaktır. (Postadaki gecikmeler ve diğer sebeplerle bu tarihten sonra başvuranların başvuruları kabul edilmeyecektir.)Eksik belge ibraz edenler ile başka bir başvuru formu kullananların başvuruları kabul edilmeyecektir" ifadesi yer almıştı.