Mülakatsız Memur Alımı Yapılacak: KPSS Tercihleri İçin Sevindiren Son Dakika Haberi

KPSS 2019/2 tercihlerine 2 aydan az süre kala bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada memur alımı sayısının , geçtiğimiz gün belediyelere gönderilen yazı ile arttırıldığına yer verildi.

Mülakatsız Memur Alımı Yapılacak: KPSS Tercihleri İçin Sevindiren Son Dakika Haberi

KPSS 2019/2 ile personel alımında sayı artacak.

Kamu kurumlarına merkezi yerleştirme ile memur alımı için geri sayımda son 2 aya girildi. Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda 2019 yılının ikinci merkezi yerleştirmesinin Aralık ayının ikinci haftasında yapılacağına yer verildi. 

MÜLAKAT OLMAYACAK

KPSS puan sıralamasına göre yapılacak personel alımında mülakat olmayacak. Bir kadroya başvuru yapan ve şartları uyan adaylardan KPSS 'si en yüksek olan aday o kadroya atanacak.

TARİHLER

KPSS 2019/2 tercihleri ile memur alımları Aralık ayında yapılacak. Tercih kılavuzu ÖSYM tarafından Aralık ayının ilk günlerinde yayımlanacak ve memur adayları 3-12 Aralık 2019 tarihleri arasında tercihlerini bildirecek.

KPSS TERCİHİ YAPACAK KADIN-ERKEK ADAYLAR BU ADRESTE

Diğer adaylarla bilgi alış veirşi için TIKLA KATIL

TALEPLER TOPLANDI

5 Ağustos ile 13 Ekim tarihleri arasında tüm kamu kurumları, KPSS 2019/2 için taleplerini Devlet Personel Başkanlığı 'na iletti. 

SEVİNDİREN AÇIKLAMA

Geçtiğimiz gün  81 şehirde tüm belediyelere yazı gönderildi. Gönderilen yazıda belediyelerin de merkezi atama ile personel alımı için talep bildirmesi istedi. 13 Ekim 'de talep toplamalar sona ermişti. Ancak belediyeler için bu süreç 18 Ekim 'e ertelendi. 

Bu yazı ile birlikte kamuya KPSS tercihleri ile yapılacak memur alımı sayısının arttırılacağı bildirildi. KPSS tercihlerinde geçtiğimiz tercihlerde ilan yayımlamayan belediyeler , KPSS 2019/2 ile kamu personeli alımı yapacak.

Bu nedenle alım sayısının yükseleceği bildirildi.

Söz konusu resmi yazı şu şekildeydi;

"Kamu görevlilerine ilk defa atanacaklar için yapılacak sınavlar hakkında genel yönetmelik gükümleri çerçevesinde belediyeler ve bağlı kuruluşları ile bunların kurmuş olduğu mahalli idare birliklerine ilk defa memur alımlarının merkezi yerleştirme yoluyla da karşılanabilmesi amacıyla mezkur yönetmeliğin kapsam başlıklı 2 nci maddesi hükmüne göre itfiaye eri dışındaki B grubu kadrolara aynı yönetmeliğin dördüncü bölümünde düzenlenen merkezi yerleştirme usulüyle personel temin edebilmeleri yönünde görüş bildirilmiştir. 

KPSS sonuçları esas alınacak *ikinci bir sınav veya mülakat yapılmaksızın- personel talebinde bulunmak isteyen yerel yönetimlerin 2019 yılı Aralık ayında yapılması öngörülen KPSS -2019/2 merkezi yerleştirmeleri için 18 Ekim tarihine kadar DPB üzerinden taleplerini bildirmeleri ve onaylanan taleplerini raporlayarak ayrıca resmi yazı ekinde Çalışma Genel Müdürlüğüne intikal etirmeleri gerekmekte olup , iliniz dahilindeki belediyeler ve bağlı kuruluşları ile bunların kurmuş olduğu mahalli idare birliklerine duyurulması hususunda  gereğini arz ederim."

KPSS TERCİH KILAVUZU GELDİĞİ ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN>>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN