Mülakatsız Memur Alımı Yapılacak: İşte 2019 yılı 2. Merkezi Atama Tercih Tarihi

Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sayfası aracılığıyla yayımlanan duyuruda 2019 yılının ikinci merkezi atamalarının tarihlerine yer verildi.

Mülakatsız Memur Alımı Yapılacak: İşte 2019 yılı 2. Merkezi Atama Tercih Tarihi

KPSS ile mülakatsız memur alımı tarihi. 

Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sayfası aracılığıyla yayımlanan duyuruda 2019 yılının ikinci merkezi atama ile memur alımı tarihlerine yer verildi. 

ALIMLAR MÜLAKATSIZ 

KPSS 2019/2 kamu personeli atamalarında, ilk tercihlerde olduğu gibi mülakat olmayacak. Adaylar, KPSS puan üstünlüğüne göre atanacak.

EN AZ LİSE MEZUNU ALIM OLACAK

Kamu kurum ve kuruluşlarına memur ataması için alınacak tercihlerde başvurular ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu adaylardan alınacak. 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı 'nda alınan puan ile başvuru yapılabilecek.

KPSS PUANI YÜKSEK KAPATTI

9-18 Temmuz tarihleri arasında KPSS 2019/1 tercihleri alındı. En az lise mezunu adaylar arasından yapılan kamu e personeli atamasında her kadro için KPSS puanı yüksek kapattı.

Lise mezunu hizmetli alımı ile şoför alımında puan 93 le kapatırken lisans ve ön lisans mezunu memur atamasında kpss taban puanı düz memurluklar için 80 'NİN altına inmedi.

KPSS 2019/2 TERCİH TARİHLERİ 

5 Ağustos ile 13 Ekim tarihleri arasında Devlet Personel Başkanlığı, kamu kurumlarından memur alımı için talepleri toplayacak. Taleplerin toplanması sonrası Kılavuz hazırlanacak ve ÖSYM Başkanlığına gönderilecek. 

3 Aralık günü ÖSYM Başkanlığı kılavuzu yayınlayacak ve merkezi atama tercihleri 3 ile 12 Aralık tarihleri arasında alınacak. 

KPSS tercihleri ini bekleyen kadın erkek adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYINIZ